Blogg

Västergötland-Tuvalu

Detta är lika långt från dagens musik som Västergötland är från Tuvalu. Men inte desto mindre bra, det är toppen. Det här blir man glad av - enkelt och glatt. Musik från en svunnen tid. Och med tvättbrädan som ett typiskt instrument för skifflemusiken. 

Här är The Vipers Skiffle Group vilken följs av David Ross och till sist 2.19 Skiffle Group.

 

 

 

 


Höstens vemod är här

Hösten är här. Jag kan knappast se något som är positivt med denna årstid. Dagarna blir kyligare och stunderna att sitta ute och fika är snart slut. Speciellt i dessa coronatider är det ett ganska hemskt faktum. Kvällarna blir allt mörkare. Dysterheten infinner sig, i alla fall för mej. Hösten ger känslor av vemod, tristess och man inser att snart blir det allt kallare. Vad är vitsen med att hylla hösten?

Jag vet att flera av mina vänner har hösten som sin favoritårstid. Vill gärna få en motivering varför ni kan känna som ni gör för den här årstiden. Ni som jag vet ju att vad som väntar är vinter med kyla och hemska tanke, snö och halka. I pandemitider är det ännu värre och isolering för många. Något att se fram emot?

Jag känner till fördelarna som framhålls med hösten. Vackra färger i naturen, klar och härlig luft, lugn och ro efter sommarens aktiviteter och stress, mysigheten med att njuta av mörka kvällar uppkrupen i skönaste fåtöljen eller soffan med en mugg te och en bra bok. Det finns en tjusning med det, tycker också jag. Men det är ändå inget att se fram emot för min del. Nackdelarna är i majoritet. 

Nej, höst och vinter ska framlevas i ett annat land. Där det är ljumma sköna kvällar att sitta utomhus i. Kaffe, musik, ett myller av människor i mysiga städer med trånga gator och gränder. Ja, det är naturligtvis så det ska vara.

Alla andra har givetvis fel, de bara tar hösten i försvar för att de inte orkar med att göra några andra val. Och i de tider som är för närvarande finns det inget val. Vad härligt och underbart det är. Njut av hösten? Nej fy för den lede! (Det sista ett citat av en journalist på Skaraborgs Allehanda.)

Klicka på länken så min sida får fler besök!

blogglista.se

 


Framtiden förstör nuet

Allt inplanerat, alla påminnelser om vad som ska göras. Olika uppgifter hit och dit - det gör allt för att förstöra nuet. När det så är dags att göra det som planerats vad händer då? Jo, då ska det planeras för och påminnas om det som ska göras nästa period. Det är att förstöra den stund som är. Det är att aldrig kunna njuta av det ögonblick som är just nu.

Nej, så vill jag inte ha det. Det får lösa sig ändå, vilket det oftast gör. Vad är det för mening med att hela tiden planera? Vad är det för mening med att alltid tänka framåt? Då nuet aldrig blir njutbart, bara fyllt av oro inför det som kommer. Är det så vi vill ha det? 

 

 


Vi gillar olika - eller?

Här på Ugglenatt gillar vi olika. Allas lika värde du vet. Men hur är det med det rent allmänt i samhället. De mest högröstade - är det verkligen sant det de säger? Eller är det bara tolerans för det som de själva gillar? Så verkar det ofta. Nej, sådan propaganda för allas lika värde ger jag inte många ören för. Säger man att alla är lika mycket värda ska det gälla alla, alltså ALLA! Hur är det? Kan en medlem av Kommunistiska partiet gilla en Sverigedemokrat? Eller motsatsen? Det är många politiska partier som kommer fram i detta blogginlägg. Kan ju inte leta upp alla udda grupper men för mej ingår alla, vad det än må vara för människor i detta med allas lika värde. Annars är det bara tomma ord. Blir det ingen förbättring på det här området kan alla manifestationer och fina ord läggas ner. Bättre att ägna sig åt något annat i så fall.

20200803_150332 (2)20200803_150400 (1)

20200803_151142 (1)20200803_151559 (1)

20200804_095529 (1)20200804_095618 (2)

20200803_15032020200803_151226 (1)

20200804_101611 (1)2008-06-12 001 2008-06-12 001

20200804_09544320200804_101356 (2)

 

20200804_101043 (2)

 

20200803_151529

 KLICKA PÅ BANNERN längre ner så får sidan flera besök!

 

 

 

blogglista.se


Tro i rörelse

Du är bättre än en mjukglass. Ja, så kan man skriva på lappar med uppmuntrande ord som ges till människor omkring oss. Att lyssna på Emma Bergkvist är uppmuntrande. Skit i alla andra - gör något av det Gud gett dej. Sätt din tro i rörelse - idag kanske Gud vill använda dej. 

 

 

 


Herre, rädda mig från Nordea

Herren anger takten - ja det behövs något extra vid kontakt med Nordea. Deras röriga hemsida och byråkratiska regler tar ofantligt med tid och massor av kraft. Så jag provar en japansk version av Psaltaren 23 - Herren är min herde.

"Herren anger takten, jag skall inte jäkta. Han hjälper mig att stanna så att jag kan komma till ro. Han ger mig stunder av stillhet och återställer min inre jämvikt.

Han leder mig att kunna prioritera rätt genom avspändhet och frid i min själ. Även om jag har tusen saker att göra behöver jag inte vara rädd ty han är med mig.

Hans makt och oberoende av tid bevarar mig i balans. Han bereder mig en vederkvickelsens dryck som svalkar och förnyar min ande mitt i min verksamhets vardag.

Han smörjer mitt hjärta med stillhetens olja. Han låter min bägare flöda över av glädje och kraft.

CIMG0451

Harmoni och resultat skall bli frukten av min möda och jag skall få vandra med honom och hålla jämna steg med min Herre och få bo hos honom för alltid.

Kkicka gärna på nedanstående!

 

 

 

 

blogglista.se


Stort engagemang i Vidsels IK

Vidsels IK håller fanan högt, skriver Norrbottens-Kuriren. Intressant med små idrottsföreningar på mindre platser, inte minst uppe i norr. Tycker jag. Sedan tio år tillbaks har klubben ingen organiserad seniorfotboll. Men det är inte öde på Skogsmon - föreningens egen idrottsplats. Långt därifrån. Styrelsen med ordföranden Sandra Pettersson i spetsen, drar skidspår, håller hockeyrinken i ordning och fotbollsplanen spelbar. 

De anordnar ungdomskvällar varje vecka med olika aktiviteter, bland annat fotboll. Tyvärr får de inte ihop något lag varken i ungdomsfotboll eller senior. Men med det intresse som styrelsen visar för sin förening och sin anläggning finns nog chansen till något mera. Då kanske deltagandet i Piteå Summer Game återuppstår igen. Eller de yngres vänskapsmatcher, kanske mot Arvidsjaur.  Vem vet? Håll koll på vad som händer! Det kan till exempel göras genom Norrbottens-Kuriren, tidningen eller deras Facebook-sida.

Vidsels IK

 Gå också gärna in på www.vidsel.nu för mer info om orten Vidsel.

Och glöm inte klicka på nedanstående så min sida får fler besökare!

 

 

blogglista.se


Midsommar

Då är det midsommar igen. Ja än sen då... vad har jag att säga om det. När jag tänker efter så kommer jag inte på nånting speciellt. Men vill förmedla några bilder som hör midsommaren till. Och den fina "Midsommarblomster" av Einar Molin och Lille-Bror Söderlund, här framförd av Small Town Singers. Och så blir det ett fiolspelande par på Skansen midsommarafton 2019. Har en egen inspelning av "Midsommarblomster" som jag spelade på piano för massor av år sedan och som finns på ett rullband. Då det inte är något bra pianospel så går det ju inte för sig att lägga ut den här. 

Klicka på länken här så får jag fler bloggbesökare! Tack... 

blogglista.se

 

 

2013-06-08 007 Midsommarblomster

20190602_152934 Hundkex

20190515_160910 Humleblomster

 

 


Buckersfield på ny cd

Buckersfield är ett gäng från Småland som spelar rockabilly, rock´nroll och lite country. De har hållit på ett antal år och jag köpte deras cd då jag träffade bandets dåvarande trummis Urban Karlsson på PG:s Bildelar i Tibro. Är nog ett tiotal år sen. Jättebra låtar som man blir glad av! Flera av låtarna är egna sådana. Urban hoppades på då att de skulle få nån spelning i Tibro. Något för Millners att ordna med...

I vintras kom en ny cd med Buckersfield - "Den pirriga känslan". Gå in på bandets FB-sida så går det  att beställa skivan därifrån. Några medlemmar har bytts genom åren och bandet har också deltagit i Country-SM vid ett par tillfällen. Idag består Buckersfield av: bas och sång Carina Svedberg, trummor och sång Linda Boström, gitarr Stefan Sundström, gitarr Niclas Finnander. Ljud och bokning: Lasse Andersson tel.070-4863703 Mail: slapbass49@hotmail.com 

Här är några smakprov på hur det kan låta då Buckersfield är igång: 

Först en låt av bandets egna medlemmar. GLÖM INTE KLICKA HÄR så får sidan fler besökare.

blogglista.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ensamheten - männniskans följeslagare

Livet är ensamhet - världen är ensamhet. Trots alla kontakter är man ändå innerst inne helt ensam. Som någon sa: innerst inne är vi alla fullkomligt ensamma. Den existentiella ensamheten är människans lott. Längst där inne finns bara jag - eller du längst inne i dej. (Citat)

Eller som ett annat citat säger: Människan är inte ensam, nej, ensamheten är hennes följeslagare. Ensamhet går att bära endast med Gud, säger André Gide. 

Och när kvällen kommer till oss, tänder jag ett ljus i vardagsrummet och vi hummar sakta tillsammans varsin visa - jag och flugan. (Arnulf Overland) 

Människor förblir ensamma för att de bygger murar istället för broar. (Joseph F. Newton)

Så jag undrar: hur kan människor vara så ointelligenta så att de inte i vår moderna tid har fattat att det är bättre att bygga broar mellan folk och länder???

 KLICKA gärna på länken nedan så får bloggen fler besökare!

blogglista.se

 

 

 RSS

 

Hej Markus! Såg din kommentar först häromkvällen. Men då har de nog gjort en cd efter att jag träffat dom. Ser du när den är inspelad? Hälsn. Börje.

 

Blogg

Västergötland-Tuvalu

Detta är lika långt från dagens musik som Västergötland är från Tuvalu. Men inte desto mindre bra, det är toppen. Det här blir man glad av - enkelt och glatt. Musik från en svunnen tid. Och med tvättbrädan som ett typiskt instrument för skifflemusiken. 

Här är The Vipers Skiffle Group vilken följs av David Ross och till sist 2.19 Skiffle Group.

 

 

 

 


Höstens vemod är här

Hösten är här. Jag kan knappast se något som är positivt med denna årstid. Dagarna blir kyligare och stunderna att sitta ute och fika är snart slut. Speciellt i dessa coronatider är det ett ganska hemskt faktum. Kvällarna blir allt mörkare. Dysterheten infinner sig, i alla fall för mej. Hösten ger känslor av vemod, tristess och man inser att snart blir det allt kallare. Vad är vitsen med att hylla hösten?

Jag vet att flera av mina vänner har hösten som sin favoritårstid. Vill gärna få en motivering varför ni kan känna som ni gör för den här årstiden. Ni som jag vet ju att vad som väntar är vinter med kyla och hemska tanke, snö och halka. I pandemitider är det ännu värre och isolering för många. Något att se fram emot?

Jag känner till fördelarna som framhålls med hösten. Vackra färger i naturen, klar och härlig luft, lugn och ro efter sommarens aktiviteter och stress, mysigheten med att njuta av mörka kvällar uppkrupen i skönaste fåtöljen eller soffan med en mugg te och en bra bok. Det finns en tjusning med det, tycker också jag. Men det är ändå inget att se fram emot för min del. Nackdelarna är i majoritet. 

Nej, höst och vinter ska framlevas i ett annat land. Där det är ljumma sköna kvällar att sitta utomhus i. Kaffe, musik, ett myller av människor i mysiga städer med trånga gator och gränder. Ja, det är naturligtvis så det ska vara.

Alla andra har givetvis fel, de bara tar hösten i försvar för att de inte orkar med att göra några andra val. Och i de tider som är för närvarande finns det inget val. Vad härligt och underbart det är. Njut av hösten? Nej fy för den lede! (Det sista ett citat av en journalist på Skaraborgs Allehanda.)

Klicka på länken så min sida får fler besök!

blogglista.se

 


Framtiden förstör nuet

Allt inplanerat, alla påminnelser om vad som ska göras. Olika uppgifter hit och dit - det gör allt för att förstöra nuet. När det så är dags att göra det som planerats vad händer då? Jo, då ska det planeras för och påminnas om det som ska göras nästa period. Det är att förstöra den stund som är. Det är att aldrig kunna njuta av det ögonblick som är just nu.

Nej, så vill jag inte ha det. Det får lösa sig ändå, vilket det oftast gör. Vad är det för mening med att hela tiden planera? Vad är det för mening med att alltid tänka framåt? Då nuet aldrig blir njutbart, bara fyllt av oro inför det som kommer. Är det så vi vill ha det? 

 

 


Vi gillar olika - eller?

Här på Ugglenatt gillar vi olika. Allas lika värde du vet. Men hur är det med det rent allmänt i samhället. De mest högröstade - är det verkligen sant det de säger? Eller är det bara tolerans för det som de själva gillar? Så verkar det ofta. Nej, sådan propaganda för allas lika värde ger jag inte många ören för. Säger man att alla är lika mycket värda ska det gälla alla, alltså ALLA! Hur är det? Kan en medlem av Kommunistiska partiet gilla en Sverigedemokrat? Eller motsatsen? Det är många politiska partier som kommer fram i detta blogginlägg. Kan ju inte leta upp alla udda grupper men för mej ingår alla, vad det än må vara för människor i detta med allas lika värde. Annars är det bara tomma ord. Blir det ingen förbättring på det här området kan alla manifestationer och fina ord läggas ner. Bättre att ägna sig åt något annat i så fall.

20200803_150332 (2)20200803_150400 (1)

20200803_151142 (1)20200803_151559 (1)

20200804_095529 (1)20200804_095618 (2)

20200803_15032020200803_151226 (1)

20200804_101611 (1)2008-06-12 001 2008-06-12 001

20200804_09544320200804_101356 (2)

 

20200804_101043 (2)

 

20200803_151529

 KLICKA PÅ BANNERN längre ner så får sidan flera besök!

 

 

 

blogglista.se


Tro i rörelse

Du är bättre än en mjukglass. Ja, så kan man skriva på lappar med uppmuntrande ord som ges till människor omkring oss. Att lyssna på Emma Bergkvist är uppmuntrande. Skit i alla andra - gör något av det Gud gett dej. Sätt din tro i rörelse - idag kanske Gud vill använda dej. 

 

 

 


Herre, rädda mig från Nordea

Herren anger takten - ja det behövs något extra vid kontakt med Nordea. Deras röriga hemsida och byråkratiska regler tar ofantligt med tid och massor av kraft. Så jag provar en japansk version av Psaltaren 23 - Herren är min herde.

"Herren anger takten, jag skall inte jäkta. Han hjälper mig att stanna så att jag kan komma till ro. Han ger mig stunder av stillhet och återställer min inre jämvikt.

Han leder mig att kunna prioritera rätt genom avspändhet och frid i min själ. Även om jag har tusen saker att göra behöver jag inte vara rädd ty han är med mig.

Hans makt och oberoende av tid bevarar mig i balans. Han bereder mig en vederkvickelsens dryck som svalkar och förnyar min ande mitt i min verksamhets vardag.

Han smörjer mitt hjärta med stillhetens olja. Han låter min bägare flöda över av glädje och kraft.

CIMG0451

Harmoni och resultat skall bli frukten av min möda och jag skall få vandra med honom och hålla jämna steg med min Herre och få bo hos honom för alltid.

Kkicka gärna på nedanstående!

 

 

 

 

blogglista.se


Stort engagemang i Vidsels IK

Vidsels IK håller fanan högt, skriver Norrbottens-Kuriren. Intressant med små idrottsföreningar på mindre platser, inte minst uppe i norr. Tycker jag. Sedan tio år tillbaks har klubben ingen organiserad seniorfotboll. Men det är inte öde på Skogsmon - föreningens egen idrottsplats. Långt därifrån. Styrelsen med ordföranden Sandra Pettersson i spetsen, drar skidspår, håller hockeyrinken i ordning och fotbollsplanen spelbar. 

De anordnar ungdomskvällar varje vecka med olika aktiviteter, bland annat fotboll. Tyvärr får de inte ihop något lag varken i ungdomsfotboll eller senior. Men med det intresse som styrelsen visar för sin förening och sin anläggning finns nog chansen till något mera. Då kanske deltagandet i Piteå Summer Game återuppstår igen. Eller de yngres vänskapsmatcher, kanske mot Arvidsjaur.  Vem vet? Håll koll på vad som händer! Det kan till exempel göras genom Norrbottens-Kuriren, tidningen eller deras Facebook-sida.

Vidsels IK

 Gå också gärna in på www.vidsel.nu för mer info om orten Vidsel.

Och glöm inte klicka på nedanstående så min sida får fler besökare!

 

 

blogglista.se


Midsommar

Då är det midsommar igen. Ja än sen då... vad har jag att säga om det. När jag tänker efter så kommer jag inte på nånting speciellt. Men vill förmedla några bilder som hör midsommaren till. Och den fina "Midsommarblomster" av Einar Molin och Lille-Bror Söderlund, här framförd av Small Town Singers. Och så blir det ett fiolspelande par på Skansen midsommarafton 2019. Har en egen inspelning av "Midsommarblomster" som jag spelade på piano för massor av år sedan och som finns på ett rullband. Då det inte är något bra pianospel så går det ju inte för sig att lägga ut den här. 

Klicka på länken här så får jag fler bloggbesökare! Tack... 

blogglista.se

 

 

2013-06-08 007 Midsommarblomster

20190602_152934 Hundkex

20190515_160910 Humleblomster

 

 


Buckersfield på ny cd

Buckersfield är ett gäng från Småland som spelar rockabilly, rock´nroll och lite country. De har hållit på ett antal år och jag köpte deras cd då jag träffade bandets dåvarande trummis Urban Karlsson på PG:s Bildelar i Tibro. Är nog ett tiotal år sen. Jättebra låtar som man blir glad av! Flera av låtarna är egna sådana. Urban hoppades på då att de skulle få nån spelning i Tibro. Något för Millners att ordna med...

I vintras kom en ny cd med Buckersfield - "Den pirriga känslan". Gå in på bandets FB-sida så går det  att beställa skivan därifrån. Några medlemmar har bytts genom åren och bandet har också deltagit i Country-SM vid ett par tillfällen. Idag består Buckersfield av: bas och sång Carina Svedberg, trummor och sång Linda Boström, gitarr Stefan Sundström, gitarr Niclas Finnander. Ljud och bokning: Lasse Andersson tel.070-4863703 Mail: slapbass49@hotmail.com 

Här är några smakprov på hur det kan låta då Buckersfield är igång: 

Först en låt av bandets egna medlemmar. GLÖM INTE KLICKA HÄR så får sidan fler besökare.

blogglista.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ensamheten - männniskans följeslagare

Livet är ensamhet - världen är ensamhet. Trots alla kontakter är man ändå innerst inne helt ensam. Som någon sa: innerst inne är vi alla fullkomligt ensamma. Den existentiella ensamheten är människans lott. Längst där inne finns bara jag - eller du längst inne i dej. (Citat)

Eller som ett annat citat säger: Människan är inte ensam, nej, ensamheten är hennes följeslagare. Ensamhet går att bära endast med Gud, säger André Gide. 

Och när kvällen kommer till oss, tänder jag ett ljus i vardagsrummet och vi hummar sakta tillsammans varsin visa - jag och flugan. (Arnulf Overland) 

Människor förblir ensamma för att de bygger murar istället för broar. (Joseph F. Newton)

Så jag undrar: hur kan människor vara så ointelligenta så att de inte i vår moderna tid har fattat att det är bättre att bygga broar mellan folk och länder???

 KLICKA gärna på länken nedan så får bloggen fler besökare!

blogglista.se

 

 

 RSS

 

Tack Roland! De flesta tycks älska hösten.

Arkiv

2020
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 92
  Totalt: 2240

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com