Blogg

Gilla läget? Nä du!

Gilla läget. Ett evigt tjat om det från vissa håll. Måste man inte gilla läget ska man absolut inte göra det. Nej, protestera och agera! Att gilla läget är stillastående - att göra något får saker att hända! Gilla läget är ett sätt att resignera inför omständigheterna och tro att inget finns att göra. Oftast finns det möjligheter att förändra. Då ska man göra det.


En illusion av en stad

En tur genom Tibro ger känslan av att hela "stan" är en illusion. Overklig, tom, dyster. Föddes jag på fel plats? Vad gör jag här, på denna trista plats? En dag här är slöseri med min dyrbara tid. Se Gallerians kala väggar. Också Gallerian är en illusion? Eller? Ett försök att efterlikna en storstad. Ännu ett höghus byggs. Samma här - Tibroborna ska tro att de bor i en större stad. Den är trots försöken att göra den till nånting annat bara en sovstad till Skövde. Kör vidare genom denna melankoliska boplats. Trött och utled på illusionen av en stad som jag inte fattar om den finns eller är bara en illusion. Lonesame rainin city.

 


Älskade töntlåtar

Töntiga svenska låtar kallas en lista på Youtube. Visst är det lite töntiga texter men vad är dagens låtar då? En upprepning utan motstycke och musiken har ofta inte ens en melodi. Mår man inte dåligt av artistens skrikiga framförande så lämnas man helt oberörd. Nu kan ni lyssna på två töntiga låtar från listan som nämndes ovan. Men det finns en melodi, faktiskt, och jag blir glad av att lyssna. Ingen annan blir det kanhända men har en människa fått någon glädje av låtarna har de ändå varit till nytta. Det är två låtar på samma tema: tårar. Dina kinder är så våta konstateras först och sen kommer frågan Varför är dina kinder så våta. Intressant.......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arkiv

2021
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 25
  Totalt: 3002

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se