Blogg

Världshögkvarter i norrländsk by

Kärrsjö är en by norr om Örnsköldsvik vilken bara har 38 hushåll. Trots det lilla invånarantalet ligger här ett världshögkvarter - Star of Hope (Hoppets stjärna). Till fem världsdelar och till mer än 30 000 människor når hjälpen från denna organisation. De står till exempel bakom Sveriges största grundskola som finns i slumområdet Taytay i Filippinerna. 1 800 elever går i den här skolan. I ett skyddat område invid skolan får utsatta flickor en fristad, ett hem för de som inte vågar gå hem till sina egna familjer på grund av sexuella övergrepp.

Daniel Escalante i Argentina är den förste utbildade advokaten bland tobaindianerna. Med stöd från Hoppets stjärna lyckades han uppfylla sin dröm. Detta trots att klasskamrater och lärare sa att det inte var möjligt. 

I Sao Paulo i Brasilien driver Hoppets stjärna sju förskolor dit 2 100 barn från slumområden välkomnades under förra året. 

Hur skulle det vara att ta ett fadderbarn från Hoppets stjärna? Bli en lunchkompis som ger skollunch till en klass? Eller ordna en egen insamling på Facebook som Fredrik Ulander gjorde? Vem som helst kan starta en insamling riktad till Hoppets stjärna. Fredrik gjorde det inför sin födelsedag men det går också bra vid andra tillfällen. Resultatet blev nya fotbollsmål till ungdomarna i Murgeni i Rumänien. 

Jag har själv ett fadderbarn från Chacoprovinsen i Argentina, där ursprungsbefolkningen Toba bor.

Stöd Hoppets stjärna som har huvudkontor i en ombyggd lada i de ångermanländska skogarna men med verksamhet i 14 länder och som har 90 projekt igång världen över. 

Här en video där ungdomar i Tobafolket dansar.

www.starofhope.se

 

 

 

 

Arkiv

2021
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 25
  Totalt: 3002

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se