Blogg

Är Facebook verkligen en maskin som odlar ilska

Mark Zuckerberg på Facebook är djävulens ivrigaste lilla hjälpreda, skriver Margit Richert i Sv. Dagbladet. Hon anser att FB är en maskin som odlar ilska. Man känner sig nedstämd och arg av FB. Hennes krönika visar att FB skulle vara något rakt igenom dåligt. Flera saker har hon rätt i, som att FB tar massor av tid, och att våra svartaste känslor kommer till uttryck (till viss del vill jag tillägga). Att komma med ett försvarstal för FB är egentligen ingen idé för Margit Richert menar att det bara är missbrukarens försvarstal inför sig själv. "Jag om någon bör veta", säger hon.

Jodå, man blir ofta arg då man läser och kommenterar inlägg och sin egen ilska sprider man också ut. Men för min egen del är TV en mycket värre apparat för att bli arg och deprimerad. Och om djävulen är inblandad i Facebook (vilket han säkert är då man ser allt negativt på FB) så är denne ondskefulle varelse minst lika mycket inblandad i det TV spyr ut - våld och svordomar i mängder - inte bara i filmer utan också i trailers och reklam syns ansikten grymma som det vore djävulen själv som visar sig i rutan. 

Jag använder för mycket tid till FB men det finns såå mycket som piggar upp och ger mej inspiration. Det finns det på TV också men TV-tittande gör i alla fall mej mera passiv och slö. 

Så ursäkta Maria Richert - jag får ut mer glädje av FB än av TV. Ta gärna en titt på TV och se om dess utbud är särskilt mycket bättre. 

 

Arkiv

2021
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 25
  Totalt: 3002

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se