Blogg

Den okända kraften i TV-mediet

TV - vad är det som gör att detta medium påverkar mej så oerhört i negativ riktning? Min TV hemma sattes på i går kväll och jag såg cirka 2 minuter av ett reklaminslag. Detta lilla räckte för att mitt humör och min energi skulle försvinna för resten av kvällen. Och kom inte och säg att det var säkert för att det var reklam, vem gillar det. Nej, det inträffar samma sak då det är vanliga program eller filmer. Det finns absolut en kraft i denna apparat som kan påverka negativt, göra de som tittar totalt passiva och som paralyserar till inaktivitet. 

Vet att fler har liknande tankar men ingen som jag har i min bekantskapskrets tydligen. Kom gärna med kommentarer på detta här på bloggen...

2011-05-14 (21)

 


Sommaren försvann som glass i sol

Likt glass som smälter i solen försvann sommaren,jag tror snabbare än någonsin i mitt liv. Före första juni: allt låg lockande framför och bara väntade på att upplevas, upptäcka. Vad hände?  Den kom, juni, första sommarmånaden. Och oj så mycket som blev till planerande, hur skulle allt klaras av, hinna, orka. Försökte och ganska överraskande så lyckades det. Resultatet: njaa, det var inte helt bra. Vid månadens slut återstod bara att inse nu måste det vilas. En tid av återfående (gammalt ord för återhämtning). Så såg innehållet i juli, högsommarmånaden, ut. Augusti trängde sig på och gav några dagars upplevelser i fjällnatur, mest från bilfönstren. Stillheten i tyst och vild natur den märkte jag knappast. Och nu: halva augusti har gått, påminnelser om att hösten närmar sig dyker upp både här och där. Nya krav och planeringar.

Var det allt? Vad blev det av sommaren 2019? Frågande tittar jag ut från balkongen.........

 

 

 

 

Arkiv

2021
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 25
  Totalt: 3002

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se