Blogg

Grupper med kraft

De gav kraft som inte var av denna världen - nej det var övernaturlig kraft. Och jag saknar dem mycket. De skulle behövas här just nu men de är alldeles för långt borta. Det händer saker i dessa kraftkällor, sånt man inte ens tror är möjligt. De ger inte bara kraft, utan också hopp, inspiration, glädje. Vad handlar det om? Bönegrupperna utanför Stockhom naturligtvis. Vad annars? 

Men snart ska jag vara med där igen....

 


Artificiell musik eller äkta

Det finns mycket dålig musik - musik utan känsla och liv. Tänkte den här gången ge exempel mest från dansbandsvärlden. Lyssna på Roosarna här och hör vilket tråkigt syntkomp de har. 

 

En kontrast till detta tycker jag är Pia Pihlgrens, dansband från Värmland om jag har rätt. Glädje i musiken och riktiga instrument som hörs bra. Njut...

 

 

 Kanske inte var så bra idé detta med att jämföra artificiell och äkta musik. Svårt just nu att hitta så pass dåliga låtar så man kan ta med dom här. Vikingarna har ju en del inspelningar med tråkigt och livlöst komp. Den gladaste och allra mest äkta musiiken tror jag är tradjazzen. Så vi tar och lägger in en sån låt nu. Ronell Johnson med medmusikanter. Och det här är äkta ända till sista tonen, var så säker!

 

 

 


Kan man lita på Gud?

Den onda världen tränger sig på, med nyheter, uttalanden och kommentarer av det negativa slaget. Ibland mer intensiva och påträngande. Häromdagen var det dags för en extra attack som kunde knäckt mej helt. Men jag har bestämt at gå emot dessa attacker till hundra procent och den här gången satte jag in allt positivt jag kunde hitta. 

Det var lappar med bibelord och andra peppande citat. Några exempel: "Allt förmår jag i honom som ger mej kraft" med underrubrik Jag tror detta! "Gud leder steg för steg. Där du går skall din väg öppnas för dej, steg för steg,steg för steg". Underrubrik: Det stimulerar att kliva ut i äventyret! 

Så jag tänkte: Har Gud sagt detta så är det sant. Jag ska prova och testa om det går att lita på Gud. Carina Into, som varit mycket sjuk, sa en gång på LP-kontakten i Skövde att hon agerade efter vad Gud sagt, tänkte inte på att hon var dålig. Det hade hon glömt... 

Och det funkade. Så varför skulle det inte funka för mej? 

Därför tog jag cykeln, för första gången på fem veckor, och gav mej iväg till ett café. Sakta och försiktigt men det gick. Cafébesöket blev också bra. Väl hemma konstaterade jag: Det går att lita på Gud!

 


Allting kan förändras

I nattens mörker där skuggor av oro snurrar genom huvudet och flyger runt i rummet. Där tårar kan bli till ett hav. Och mycket vill påminna mej om att situationen nu är inte bra. Mycket vill skrämma mej och det leder lätt till att ta till sig detta. I natten kommer tårar som kan bli till ett helt vattendrag, till och med till ett hav. Tårar i ett hav......

(Låttexten nedan har i övrigt inte något med blogginlägget att göra!)

 

Men i en dröm från någonstans hörs en röst: Allting kan förändras när du ber. Och det gjorde det, och det har hänt förr. En lapp dyker upp - Jesus fyller dej med kraft och vill ge dej ett uppdrag. Till och med det. Känner du att du behöver något så gör det. Börja skriv på bloggen. Gå emot alla onda krafter som vill förstöra. Ingenting ska hindra mej från att nå nya mål. Stängda dörrar ska öppnas, läste Carita häromdagen. 

(Nedan en låttext som har stark anknytning till min text i övrigt!)

 

 

 

Arkiv

2021
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 25
  Totalt: 3002

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se