Blogg

Fler och fler kan bli politiker

Det bådar gott inför nästa val. Tillgången på politiker bör bli god. Varför? Jo, jag har fått så många inkonsekventa svar från olika människor, svar som inte går att förstå sig på och som inte tycks ha nåt med det aktuella sammanhanget att göra. De här människorna har de bästa tänkbara förutsättningar för att bli politiker. För deras tankeverksamhet ser ut att vara helt avstängd. Så se fram emot att få många kandidater att välja på. 

 

 


Västergötland-Tuvalu

Detta är lika långt från dagens musik som Västergötland är från Tuvalu. Men inte desto mindre bra, det är toppen. Det här blir man glad av - enkelt och glatt. Musik från en svunnen tid. Och med tvättbrädan som ett typiskt instrument för skifflemusiken. 

Här är The Vipers Skiffle Group vilken följs av David Ross och till sist 2.19 Skiffle Group.

 

 

 

 


Höstens vemod är här

Hösten är här. Jag kan knappast se något som är positivt med denna årstid. Dagarna blir kyligare och stunderna att sitta ute och fika är snart slut. Speciellt i dessa coronatider är det ett ganska hemskt faktum. Kvällarna blir allt mörkare. Dysterheten infinner sig, i alla fall för mej. Hösten ger känslor av vemod, tristess och man inser att snart blir det allt kallare. Vad är vitsen med att hylla hösten?

Jag vet att flera av mina vänner har hösten som sin favoritårstid. Vill gärna få en motivering varför ni kan känna som ni gör för den här årstiden. Ni som jag vet ju att vad som väntar är vinter med kyla och hemska tanke, snö och halka. I pandemitider är det ännu värre och isolering för många. Något att se fram emot?

Jag känner till fördelarna som framhålls med hösten. Vackra färger i naturen, klar och härlig luft, lugn och ro efter sommarens aktiviteter och stress, mysigheten med att njuta av mörka kvällar uppkrupen i skönaste fåtöljen eller soffan med en mugg te och en bra bok. Det finns en tjusning med det, tycker också jag. Men det är ändå inget att se fram emot för min del. Nackdelarna är i majoritet. 

Nej, höst och vinter ska framlevas i ett annat land. Där det är ljumma sköna kvällar att sitta utomhus i. Kaffe, musik, ett myller av människor i mysiga städer med trånga gator och gränder. Ja, det är naturligtvis så det ska vara.

Alla andra har givetvis fel, de bara tar hösten i försvar för att de inte orkar med att göra några andra val. Och i de tider som är för närvarande finns det inget val. Vad härligt och underbart det är. Njut av hösten? Nej fy för den lede! (Det sista ett citat av en journalist på Skaraborgs Allehanda.)

Klicka på länken så min sida får fler besök!

blogglista.se

 

 

Arkiv

2021
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 25
  Totalt: 3002

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se