Blogg

Simon Ådahl - idag är han evangelist

Många känner säkert till honom sedan tiden med kristna rockgruppen Edin-Ådahl och deras framgångar i Melodifestivalen. Mycket har hänt sedan dess och det kom en period då Simon vände Gud ryggen och aldrig mer tänkte besöka en kyrka. Idag är det helt annorlunda och han jobbar som resande evangelist.

"Människor i Sverige mår dåligt idag", säger han.

Men då han bett för människor som han mött har otroliga saker hänt. Ett exempel: Mer än 20 mord och självmord har förhindrats genom detta. Men han är noga med att påpeka att det som händer beror på Jesus. 

Bilden är från 2015 i Tibro missionskyrka, nuvarande Equmeniakyrkan. 

2015-05-22 009

 Och här berättar Simon om vad som hände på Rhodos. 

 


Gamla Hjo på Spotify

Gamla Hjo finns nu på Spotify!


Lisa Ekdahl - musik med lugn och frid

Så lugnt och stilla. Skapar total avslappning och frid. "Om jag snubblat efter vägen, om jag skrubbat mina knän". "Om jag snubblat efter vägen och fått munnen full av grus". "Dom band som binder mig här ska jag långsamt lösa upp". 

Lisa Ekdahls texter säger något mer. Jag förstår inte allt, hur hon menar, men så skönt att lyssna på. Och musiken - instrument som verkligen hörs. Vilken skillnad mot den sorts dansbandsmusik jag skrev om nyss. Vissa dagar är denna skiva, "Speglingar", perfekt, som idag. 

"Så har den drabbat mig igen, den stora ensamheten". "Jag gav efter för mörkret"....."däruppe finns ljuset, där uppe finns du"...

"Då åskan gick tog jag vara på vattnet". "Befriad från formaliteter, med gitarrens hals i min hand".... "Jag hade gitarren i knät, och var bara glad att jag och gitarren fanns".....

 


Dansbandsmusik av tristaste slag

Ibland kan dansbandsmusik vara otroligt tråkig. Som den kassett med blandade band som jag lyssnade på idag. Ganska gammal är den och jag har inte tänkt på om det fortfarande görs lika dåliga grejer. Det är nästan bara lite trummor och synt som komp. Och sången upprepas gång på gång. Dessutom i samma snabba takt låten igenom, som om de är på språng till tåget en minut innan avgång. Varför göra så enformiga inspelningar? Det är orättvist för melodiernas upphovsmakare. Eller vill de ha sina låtar så här? Hoppas inte att det är så illa. 

Ska se lite positivt på det till sist och presentera ett av undantagen från nämnda kassett. Det är Sven-Ingvars som fått till en bra version av "Gör det igen". Skriven av Mats Rådberg/Ingela Forsman. 

Och så klickar ni på nedanstående länk så Ugglenatt får fler besökare:

 

 

 

 

blogglista.se


Märklig händelse på kyrkogården

A Törnberg har skrivit den här sången sa Carita till mej ikväll. Då mindes jag en gång i början av 80-talet, på Solna kyrkogård tror jag det var. Min kompis och jag var där och letade efter en släkting till honom som är begravd där. Då fick vi se en gravsten som det stod Allan Törnberg på. Det är ju han som skrev så många sånger, säger jag. Nej det tror jag inte, säger min kompis. Det finns många som heter Törnberg. Jo jag tror det är han, säger jag, det kan stämma med årtalen. Han dog av malaria som han fått då han var på resa i Brasilien, säger jag. Det var svårt att övertyga min kompis om detta.

Men så.... plötsligt kommer en dam och går fram till graven. Jaa, Allan Törnberg var min man. Han skrev många sånger. Just det.... jag hade rätt. Vad märkligt att den korta stund som vi befann oss på kyrkogården i Solna dyker hans fru Elsa upp. Har säkert kort från den gången men det är inte lätt att hitta i påsar och kartonger. 

Barbro Törnberg-Karlsson är dotter till Allan Törnberg och reste under många år tillsammans med sina söner i gruppen Karlssons. På följande klipp berättar hon om en intressant händelse och sjunger en av sin fars sånger.


Västergötland-Tuvalu

Detta är lika långt från dagens musik som Västergötland är från Tuvalu. Men inte desto mindre bra, det är toppen. Det här blir man glad av - enkelt och glatt. Musik från en svunnen tid. Och med tvättbrädan som ett typiskt instrument för skifflemusiken. 

Här är The Vipers Skiffle Group vilken följs av David Ross och till sist 2.19 Skiffle Group.

 

 

 

 


Buckersfield på ny cd

Buckersfield är ett gäng från Småland som spelar rockabilly, rock´nroll och lite country. De har hållit på ett antal år och jag köpte deras cd då jag träffade bandets dåvarande trummis Urban Karlsson på PG:s Bildelar i Tibro. Är nog ett tiotal år sen. Jättebra låtar som man blir glad av! Flera av låtarna är egna sådana. Urban hoppades på då att de skulle få nån spelning i Tibro. Något för Millners att ordna med...

I vintras kom en ny cd med Buckersfield - "Den pirriga känslan". Gå in på bandets FB-sida så går det  att beställa skivan därifrån. Några medlemmar har bytts genom åren och bandet har också deltagit i Country-SM vid ett par tillfällen. Idag består Buckersfield av: bas och sång Carina Svedberg, trummor och sång Linda Boström, gitarr Stefan Sundström, gitarr Niclas Finnander. Ljud och bokning: Lasse Andersson tel.070-4863703 Mail: slapbass49@hotmail.com 

Här är några smakprov på hur det kan låta då Buckersfield är igång: 

Först en låt av bandets egna medlemmar. GLÖM INTE KLICKA HÄR så får sidan fler besökare.

blogglista.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Magnus Johansson spelade på balkongen

MAGNUS JOHANSSON

är en av Europas bästa trumpetare och har varit med i Diggilo sedan starten. Magnus spelade trumpet första gången då han var sex år gammal. Mycket har hänt sen dess. Han har medverkat på mer än 500 skivor och träffat många kändisar, bland andra Ray Charles och Tom Jones. Bilderna är från ett arrangemang av Ankarstiftelsen i Prismahuset Tibro. En händelse som fått uppmärksamhet i media är när Magnus spelade trumpet på hotellbalkongen i Båstad vid femtiden på morgonen. Inte så uppskattat av alla. Efter att han gått en Alphakurs om kristen tro har Magnus börjat att be till Gud. Något har hänt efter det. Med hundra procents säkerhet finns det nåt som vi inte kan se eller förklara, säger han.

Magnus Johansson 1999-12-31 006

Magnus Johansson signerar skivor


Världskända Jack and The Bandits

Jack heter egentligen Kent Vikmo och bandet bildades som ett skivprojekt. Men efter att de gjort en konsert fick de möjlighet att spela in fyra låtar på en samlingsskiva. Sen dess har det blivit flera egna skivor. Jack and the Bandits är kända över hela världen och har flera gånger varit ett av huvudnumren på USA:s största rockabilly-weekend "Viva Las Vegas". Men de kan också höras i mindre sammanhang. "Det är faktiskt mysigare på mindre ställen", säger Jack. Jack and the Bandits kastar oss in i ett stenhårt 50-tal, till den renodlade power som fanns då. 

Jack Baymore and The Bandits

Jack Baymore skriver en autograf till Hasse Ehlin, Igelstorp.

Bilderna är från Tibroparken.


Lennart och Johan samarbetade med musikal om Rut

LENNART EDBERG OCH JOHAN ABRAHAMSON

Lennart från Tibro skriver egna kristna sånger och har även gjort en musikal med bibelboken Rut som grund. Men fram till år 2000 hade han inte gjort någon egen musik. Då fick han en maning från Gud att läsa Ruts bok. På en resa till Öland skrev han den första sången. Lennart vill ära Gud med sin musik och musikalen har uppförts bland annat i Vretens kyrka och Värsås missionskyrka. Musikalen finns utgiven på en cd-skiva. Johan, som tyvärr inte finns i livet längre, ägnade sig åt musiken i långt över 30 år. Han var ofta ute tillsammans med sin fru Nina då de framförde en blandad repertoar med sånger och visor. De har också skrivit en musikal om Askungen. Johan har även uppmuntrat Lennart i arbetet med musikalen Rut och inför kommande projekt.

 

Lennart Edberg och Johan AbrahamsonRSS

 

Arkiv

2021
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 25
  Totalt: 3002

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se