Blogg

Höstens vemod är här

Hösten är här. Jag kan knappast se något som är positivt med denna årstid. Dagarna blir kyligare och stunderna att sitta ute och fika är snart slut. Speciellt i dessa coronatider är det ett ganska hemskt faktum. Kvällarna blir allt mörkare. Dysterheten infinner sig, i alla fall för mej. Hösten ger känslor av vemod, tristess och man inser att snart blir det allt kallare. Vad är vitsen med att hylla hösten?

Jag vet att flera av mina vänner har hösten som sin favoritårstid. Vill gärna få en motivering varför ni kan känna som ni gör för den här årstiden. Ni som jag vet ju att vad som väntar är vinter med kyla och hemska tanke, snö och halka. I pandemitider är det ännu värre och isolering för många. Något att se fram emot?

Jag känner till fördelarna som framhålls med hösten. Vackra färger i naturen, klar och härlig luft, lugn och ro efter sommarens aktiviteter och stress, mysigheten med att njuta av mörka kvällar uppkrupen i skönaste fåtöljen eller soffan med en mugg te och en bra bok. Det finns en tjusning med det, tycker också jag. Men det är ändå inget att se fram emot för min del. Nackdelarna är i majoritet. 

Nej, höst och vinter ska framlevas i ett annat land. Där det är ljumma sköna kvällar att sitta utomhus i. Kaffe, musik, ett myller av människor i mysiga städer med trånga gator och gränder. Ja, det är naturligtvis så det ska vara.

Alla andra har givetvis fel, de bara tar hösten i försvar för att de inte orkar med att göra några andra val. Och i de tider som är för närvarande finns det inget val. Vad härligt och underbart det är. Njut av hösten? Nej fy för den lede! (Det sista ett citat av en journalist på Skaraborgs Allehanda.)

Klicka på länken så min sida får fler besök!

blogglista.se

 


Framtiden förstör nuet

Allt inplanerat, alla påminnelser om vad som ska göras. Olika uppgifter hit och dit - det gör allt för att förstöra nuet. När det så är dags att göra det som planerats vad händer då? Jo, då ska det planeras för och påminnas om det som ska göras nästa period. Det är att förstöra den stund som är. Det är att aldrig kunna njuta av det ögonblick som är just nu.

Nej, så vill jag inte ha det. Det får lösa sig ändå, vilket det oftast gör. Vad är det för mening med att hela tiden planera? Vad är det för mening med att alltid tänka framåt? Då nuet aldrig blir njutbart, bara fyllt av oro inför det som kommer. Är det så vi vill ha det? 

 

 


Vi gillar olika - eller?

Här på Ugglenatt gillar vi olika. Allas lika värde du vet. Men hur är det med det rent allmänt i samhället. De mest högröstade - är det verkligen sant det de säger? Eller är det bara tolerans för det som de själva gillar? Så verkar det ofta. Nej, sådan propaganda för allas lika värde ger jag inte många ören för. Säger man att alla är lika mycket värda ska det gälla alla, alltså ALLA! Hur är det? Kan en medlem av Kommunistiska partiet gilla en Sverigedemokrat? Eller motsatsen? Det är många politiska partier som kommer fram i detta blogginlägg. Kan ju inte leta upp alla udda grupper men för mej ingår alla, vad det än må vara för människor i detta med allas lika värde. Annars är det bara tomma ord. Blir det ingen förbättring på det här området kan alla manifestationer och fina ord läggas ner. Bättre att ägna sig åt något annat i så fall.

20200803_150332 (2)20200803_150400 (1)

20200803_151142 (1)20200803_151559 (1)

20200804_095529 (1)20200804_095618 (2)

20200803_15032020200803_151226 (1)

20200804_101611 (1)2008-06-12 001 2008-06-12 001

20200804_09544320200804_101356 (2)

 

20200804_101043 (2)

 

20200803_151529

 KLICKA PÅ BANNERN längre ner så får sidan flera besök!

 

 

 

blogglista.se


Herre, rädda mig från Nordea

Herren anger takten - ja det behövs något extra vid kontakt med Nordea. Deras röriga hemsida och byråkratiska regler tar ofantligt med tid och massor av kraft. Så jag provar en japansk version av Psaltaren 23 - Herren är min herde.

"Herren anger takten, jag skall inte jäkta. Han hjälper mig att stanna så att jag kan komma till ro. Han ger mig stunder av stillhet och återställer min inre jämvikt.

Han leder mig att kunna prioritera rätt genom avspändhet och frid i min själ. Även om jag har tusen saker att göra behöver jag inte vara rädd ty han är med mig.

Hans makt och oberoende av tid bevarar mig i balans. Han bereder mig en vederkvickelsens dryck som svalkar och förnyar min ande mitt i min verksamhets vardag.

Han smörjer mitt hjärta med stillhetens olja. Han låter min bägare flöda över av glädje och kraft.

CIMG0451

Harmoni och resultat skall bli frukten av min möda och jag skall få vandra med honom och hålla jämna steg med min Herre och få bo hos honom för alltid.

Kkicka gärna på nedanstående!

 

 

 

 

blogglista.se


Midsommar

Då är det midsommar igen. Ja än sen då... vad har jag att säga om det. När jag tänker efter så kommer jag inte på nånting speciellt. Men vill förmedla några bilder som hör midsommaren till. Och den fina "Midsommarblomster" av Einar Molin och Lille-Bror Söderlund, här framförd av Small Town Singers. Och så blir det ett fiolspelande par på Skansen midsommarafton 2019. Har en egen inspelning av "Midsommarblomster" som jag spelade på piano för massor av år sedan och som finns på ett rullband. Då det inte är något bra pianospel så går det ju inte för sig att lägga ut den här. 

Klicka på länken här så får jag fler bloggbesökare! Tack... 

blogglista.se

 

 

2013-06-08 007 Midsommarblomster

20190602_152934 Hundkex

20190515_160910 Humleblomster

 

 


Ensamheten - männniskans följeslagare

Livet är ensamhet - världen är ensamhet. Trots alla kontakter är man ändå innerst inne helt ensam. Som någon sa: innerst inne är vi alla fullkomligt ensamma. Den existentiella ensamheten är människans lott. Längst där inne finns bara jag - eller du längst inne i dej. (Citat)

Eller som ett annat citat säger: Människan är inte ensam, nej, ensamheten är hennes följeslagare. Ensamhet går att bära endast med Gud, säger André Gide. 

Och när kvällen kommer till oss, tänder jag ett ljus i vardagsrummet och vi hummar sakta tillsammans varsin visa - jag och flugan. (Arnulf Overland) 

Människor förblir ensamma för att de bygger murar istället för broar. (Joseph F. Newton)

Så jag undrar: hur kan människor vara så ointelligenta så att de inte i vår moderna tid har fattat att det är bättre att bygga broar mellan folk och länder???

 KLICKA gärna på länken nedan så får bloggen fler besökare!

blogglista.se

 

 

 


Vägen som försvann

Den försvann - vägen som blomstrade så en gång i tiden. Idag är den bara ett stort fält för lantbrukaren som brukar marken. På 60-talet och tidigare var vägen en knagglig stig med allehanda vilda blommor. Ängsblommor som gladde oss som då bodde i trakten. Mitt i vägen lyste de små blommorna som heter Ögontröst. Och efter en stunds promenad nådde vi fram till  en dal, en dalsänka kanske det kan kallas. Där blommade det än mer. En rofylld plats där humlorna surrade och sög nektar ur blommorna. Många gånger plockade vi buketter av blommor, inte minst på midsommarafton. 

Men så en dag: grannen tog över marken. Det fanns inte plats för blommor. De gav förmodligen inga pengar. Pengar verkade vara det viktigaste för lantbrukarna på den tiden. Delar av vägen plöjdes upp. Med tiden blev tydligen de ekonomiska intressena ännu viktigare för idag är vad jag kan se hela vägen borta, ersatt av sädesfält. Med vägen försvann också de vita blåklockorna som växte ett stycke därifrån, på en mindre jordbit. Vet inte hur ovanliga de var (är) men nog kunde de sparats.

Hur många kronor har denna fina bit mark med massor av blommor inbringat i pengar för brukaren? Inte kan det vara stora summor. Är pengarna så viktiga att inte så lite mark kan stå oanvänd? Och låta de vilda blommorna växa och erbjuda vila och lugn för de stressade människorna som bor i närheten? 

Ett foto från 1964 taget i dalen som nämns ovan. Inte någon bra kvalitet på fotot men kan kanske ändå ge en liten glimt av alla blommorna.

 Dalen

 Klicka gärna på länken nedan så får min blogg fler besökare! Tack!
 
 
 
 
 

blogglista.se


4 saker ni inte visste om mej, del 4: Fadderbarn

I mitten av 90-talet hade jag kommit på idén att istället för att skaffa TV skulle jag bli fadder för ett barn i något intressant land. På grund av olika orsaker har det senare blivit ett flertal barn med några olika organisationer som ansvariga. Ibland flyttar barnens familjer och de som har hand om fadderverksamheten vet inte vart och då får man ett nytt barn. Det där tycker jag inte är så bra. Men jag hoppas att jag ska kunna fortsätta bidraga till det barn jag har idag  utan några sådana problem. 

Mest har jag haft barn i Sydamerika. Så är det också nu, Argentina närmare bestämt. Här handlar det om Chacoprovinsen där femtio procent av befolkningen är fattiga. Mitt barn tillhör Tobafolket och bland dessa är fattigdomen ännu högre. Men Hoppets Stjärna (Star of Hope) har genom sina projekt hjälpt tusentals människor till ett värdigare liv med större möjligheter. De har byggt skolor, kyrkor, hälsovårdscentraler med mera. 

Att bli fadder för ett barn är ett väldigt bra sätt om man vill ge till någon hjälpverksamhet, tycker jag. 

På www.starofhope.se hittar ni massor av info om fadderverksamheten och allt annat som Hoppets Stjärna jobbar med. Det går också att lyssna på podden "Hoppet andas". 

 

Tobafolket

Redan här kan ni lyssna på Hoppets Stjärnas jubileumslåt:

 

 Klicka gärna på Blogglista så blir min blogg bättre synlig för fler på nätet. Tack!

 

blogglista.se


4 saker ni inte visste om mej: Spelade på pianoinvigning

Tre låtar vill jag minnas att jag spelade då barnavdelningen på Lidköpings lasarett invigde sitt piano. Överläkare Herbert Enell var den som frågade om jag ville spela nånting. Det är mycket längesen och han är säkert inte i livet idag. Undrar om pianot finns kvar och om någon spelar på det? Vad jag spelade? Vid foten av fjället och Är du kär i mig ännu Klas-Göran, dom var populära just då. Den tredje melodin var nog inte populär ens då. Idag går det inte att hitta den nånstans på nätet. Hundpromenad heter den och publicerades i Sparbankens tidning Lyckoslanten. Om jag inte vore så lat skulle jag leta fram det numret vars innehåll endast bestod av olika sånger. Vad jag däremot har liggande mer lättillgängligt är texten till Klas-Göran. Säg ingenting men den har jag stulit. Rev ut den från Fickjournalen på Larssons café i Tibro. Varken tidningen eller caféet finns kvar. 

Men så här ser de stulna tidningssidorna ut:

94018065_2543315069255382_4536218555363885056_n (1)


Från min gamla blogg: Annorlunda

Annorlunda människor - vilken tur att de finns. Men det verkar inte som de där vanliga, tråkiga människsorna finns kvar längre. Jag menar de som kommer hem från jobbet på eftermiddagen, äter, sätter sig framför tv:n och sedan är fast där nästan hela kvällen. Va´skönt det då. Alla tycks vara annorlunda idag på ett eller annat sätt. Och det är ju underbart!

2009-09-13

 Agnes i brandhjälm.

Radiokändisen Agnes i Môsen var en annorlunda människa, saknad av många.

 RSS

 

Arkiv

2021
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 107
  Totalt: 3272

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se