Blogg

Ska kyrkan rädda sälar eller själar?

Kyrkan är mer upptagen av att rädda sälarna än med att rädda själarna. Det var bra sagt av Stefan Börjesson, blivande EFS-präst. Så rätt - kyrkan är inte till för det utan, som Stefan säger, deras uppdrag är att förkunna Jesus. Går kyrkan ifrån sin grund vittrar den sönder. (Titta på klippet nedan, från 30,45 in i sändningen. Detta är så sanslöst bra).

För min del så tycker jag att naturskydds-och miljörörelserna sköter den biten så bra själva, också flera av de politiska partierna. Kyrkans huvuduppgift bör vara att de får ut sitt unika budskap - det sköter inte miljörörelsen eller partierna åt den. Till alla miljöaktivister kan jag säga att jag är inte emot att vi tar hand om miljön men det finns andra än kyrkan som är specialister på det.  

 

 


Pannkakor för en godare värld

Pannkakor vart man än ser. I Uppsala, Borås, Borlänge, Jakobsberg, Örebro, Malmö. Överallt bara pannkakor. Nej, det finns sylt och grädde också. Pannkakskyrkan står bakom detta och de vill nå Sveriges ungdomar genom att bara finnas - på stan. Det gör dom genom att bjuda på pannkakor. Den första Pannkakskyrkan startade 2006 i Uppsala. Tänkte att vi gör lite reklam för denna aktivitet här på Ugglenatt. Vet inte hur det är med verksamheten just i år, som ju är ett alldeles speciellt år. Ser ut att vara inaktivt på flera platser. Men kolla upp där du bor! Och finns det ingen pannkakskyrka så går det bra att starta en.

E-mail: hej@pannkakskyrkan.se

 

 

 

 


Tro i rörelse

Du är bättre än en mjukglass. Ja, så kan man skriva på lappar med uppmuntrande ord som ges till människor omkring oss. Att lyssna på Emma Bergkvist är uppmuntrande. Skit i alla andra - gör något av det Gud gett dej. Sätt din tro i rörelse - idag kanske Gud vill använda dej. 

 

 

 


Nytt från Sápmi - Samernas rike

Sápmi och samerna är det mycket publicitet kring numera och det är jättebra. Det som kommer att stå här är säkert inte känt för så stor del av allmänheten. Sápmi Nord är en ny grupp inom EFS (Evangeliska fosterlandsstiftelsen). Prästen Maria Smeds fick en uppmaning från Gud att besöka samerna. Hon som inte varit längre norrut än Luleå. Efter kontakt med en same fick hon flera kontakter med folk däruppe via chatt. Nu bor Maria i Övre Soppero och verksamheten i EFS Nord Sápmis är igång. De har bönesamlingar varje vecka och fler planer är på gång. Gruppen vänder sig till alla i området och affischering görs på både samiska och svenska. Maria hoppas att gruppen kan bidraga till en mer levande och lovsjungande svensk kyrka i norra Sverige. 

Fantastiskt fint initiativ som började med rösten från Gud!

Lycka till önskar jag!

På EFS Nord Sápmi Facebook finns mer intressant info, t.ex. sång från Lannavaara minneskyrka ,en av gruppens mötesplatser.

 (Källa: EFS tidning Budbäraren)


Evangelisation på sociala medier

Tänkte slänga den, IBRA Radios tidning. Men vilken tur att jag inte gjorde det, utan att läsa den. "Hoppets Borg" eller Umut Kalesi på turkiska. En kristen Youtubekanal för unga storstadskillar i Turkiet. Musikvideoproduktioner av högsta kvalitet lockar till sig tittare. Musik är en viktig del av turkisk kultur. Men innehållet - evangeliet - är det som skapar engagemang. Ett av klippen har 180 000 nedladdningar - på bara ett år. Turkar har tröttnat på religion men kvar finns tron på Gud. Och de attraheras till kyrkor och de troendes böner. Över 70 procent av folket i Turkiet är aktiva på sociala medier och ännu fler bland de yngre. Användandet av Facebook är bland det högsta i världen. Ebba Brauer skriver om hur ungdomar kan vara självtränade IBRA-missionärer. Budskapet delas på sociala medier och når till de mest avlägsna platser. Genom nya plattformar - till nya världar. 

Det kan vi också - dela positiva nyheter, allt bra som händer runt om i världen. 

 


RSS

 

Arkiv

2021
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 1
  Denna månad: 52
  Totalt: 3358

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se