Blogg

Kyrkovalet - ett fenomen

 Kyrkoval, ett snedvridet fenomen där många som väljs inte sätter sin fot i kyrkan särskilt ofta eller inte alls. De som inte är aktiva i kyrkan sitter och bestämmer hur kyrkan ska vara för de som besöker gudstjänster och övrig verksamhet. Fick just en kommentar från någon som tycker det vore intressant att ställa frågan "Tror du på Gud" till de som kandiderar i kyrkovalet. Det är nog tid att ställa den frågan. Hög tid också att de politiska partierna lämnar sin inblandning i kyrkans angelägenheter. 

Vad har de för intresse av kyrkan de där som inte går dit men vill vara med och besluta i frågor som rör kyrkan? Efter vad jag har förstått ska kyrkan sprida den kristna tron och att det ska vara grunden för verksamheten. Vill verkligen alla det? Tror de inte alls på Gud borde de inte heller ha intresse av att sprida tron till fler. Det ser inte ut som det är det viktigaste när man läser vad vissa partier/grupper vill. De är mer intresserade av att föra fram miljö-och fredsfrågor. Bra i och för sig men är det huvudsaken har de natur-och fredsföreningar för sitt engagemang. 

Har de nån gång tänkt på hur Jesus skulle gjort? Finns han ens med i deras sinnevärld? Om inte tycker jag att de är helt vilse i sitt arbete inom kyrkan. Väljas in i kyrkofullmäktige och inte tro på det kyrkan ska stå för är som att vara ledamot i en idrottsförening och inte tro på den sport föreningen jobbar med och för. 


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2021
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 107
  Totalt: 3272

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se