Blogg

Kyrkkaffe-Analys

Det i isoleringens tider av många saknade kyrkkaffet kan vara både bra och dåligt, ur olika synvinklar. Vi har t.ex. den kyrka där man kan sitta och prata med några människor, även om man inte är medlem och inte varit där särskilt ofta eller kanske aldrig, det är ofta i den välkomnande kyrkan (det finns sådana). Så finns de kyrkor som är mer än välbesökta. Där kan kyrkkaffet kännas lite rörigt men med trevliga människor blir det jättetrevligt.

Så har vi kyrkorna där kaffet med tillbehör är till och med hembakt men samvaron blir rätt tråkig. De andra vid bordet har mycket att prata med varandra om och frågan är om de inte är släkt med varandra. Att det kommit nån som inte är medlem har de inte något större intresse av. Och denne besökare känner sig främmande och tror: jag har nog gått fel ändå. En variant är den församling där samtalet vid bordet handlar om vad man har studerat och hur det har gått för de samtalandes barn och deras studier och yrkesval. De som inte tillhör de trogna kyrkobesökarna lämnas helt utanför och möjligen kan det vara så att man vill skryta om den egna familjens karriärer.

I någon enstaka församling rör sig pratet runt kaffebordet om vad kyrkan satsar på just nu och vad de vill uppnå med sitt arbete. Men det hör till sällsyntheterna.  Det förekommer idag på en del ställen att kaffet tas ur en automat och det som serveras till är inplastade Delicato-kakor eller något dylikt.  En tråkig utveckling - men det har sina orsaker - det var de äldre som bakade tidigare, nu har yngre medlemmar inte tid till sådana sysslor. 

Här är det fullsatt och trevligt.....

OP-kaffe

 


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2021
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 107
  Totalt: 3272

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se