Blogg

Efter Facebook-attacken: Jag reser mej igen

Människorna rasar på Facebook. Mobbare utan känslor. Tänker på alla ungdomar som utsätts för massor av elaka kommentarer då de redan mår dåligt. Många tål dessa påhopp från de som förstår, kan och vet bäst. En småsak? Möjligen.. HSP-människor (Highly Sensitive person) har det värre. De tar till sig detta på ett helt annat sätt. Och möts av oförstående från mobbarna.

Jag tror att människan innerst inne är ond. Detta besannas gång på gång på sociala medier.  Allt mobbande som förekommer - hur många har påverkats så negativt att hela deras liv blivit förstört? Hur många tar till sig budskapen och tror att de är lika dåliga som kommentarerna vill säga dem?

Jag har i FB-grupper fått min del av arga, elaka personer som vill bevisa sin egen förträfflighet och min dumhet. Jag tål det - till en viss gräns. Den senaste attacken nu i veckan visar hur människor dömer helt villt i det de inte helt känner till. Men... de vet ju bäst. Inte ens mer insikt i frågorna hjälper - de har utsett sig själva till domare över sina medmänniskor.

I dessa tider då man mår sämre än vanligt tvekar de inte utan fortsätter mobbingen, kanske ännu intensivare.

Men jag tänker inte dras ner i träsket av deras domarsyssla. Gladare blev jag inte efter veckans attack men sånt här leder ofta till något bra och det räknar jag med nu också. Så döm vidare ni som har tagit detta till er uppgift. Jag reser mej igen - var så säker.  

 

 

 


2 kommentarer

Namn: roland nilsson
Tidpunkt: 2021-03-16 16:56
Det borde vara nolltolerans på all mobbing,Tror att den som mobbar inte mår så bra.Så då går det utöver andra.mvh //Roland

Namn: Börje
Hemsida: http://www.ugglenatt.cybersite.nu/blogg
Tidpunkt: 2021-03-16 17:44
Hej Roland! Säkert är det så. Och det ser ut att vara många som mår dåligt då elaka kommentarer i FB-grupper är väldigt många.

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2021
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 107
  Totalt: 3272

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se