Blogg

Ofullständiga svar

Det går inte att få klara besked från människor längre. Ofta måste jag ringa och fråga vad de menade så man vet klart vad som gäller. Det gäller vänner, bekanta och andra närstående liksom läkarcentral, restaurang, sjukhus och så vidare, så vidare, så vidare..... En del beror det här säkert på de sociala medierna med kortfattade meddelanden, snuttifiering av det mesta.

En annan orsak tror jag är att folk inte tänker och tydligen går det bra ändå - för dom. Men inte för mej. Som HSP-människa (Highly sensitive person) tänker man kanske för mycket och man ska kanhända nöja sig med bristfälliga svar. Men då är det inte mycket som är klart uttalat, varken det ena eller andra. Jag vill ha klara besked!

Själv försöker jag ofta prata eller skriva tills jag har fått fram hela budskapet. Men efter några meningar har den man pratar med inte tålamod eller tid längre och jag fick inte fram det jag ville säga. Jag menar inte att det ska göras långa utläggningar men folk bör lyssna klart.

Numera har jag också gått in för att göra skrivna meddelanden så korta som möjligt och risken för missförstånd och ofullständighet är serverad. Se bara vilka missförstånd som uppkommer på sociala medier, folk skäller ut varandra innan de vet vad den andre har menat.   

 


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2021
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 107
  Totalt: 3272

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se