Blogg

Det moderna slaveriet

40 miljoner slavar i världen räknar ett FN-organ med att det fanns 2016. Människorättsorganisationer räknar med att slavarna i världen idag är fyra gånger så många som de som togs från Afrika till Amerika under sammanlagt 400 år av officiell slavhandel. Slaveriet handlar om arbete. sexhandel och påtvingade äktenskap. I senaste NOREA-Nytt ägnas hela numret främst åt sexhandeln i världen. Hur kvinnor flyr från Nordkorea för att, som de tror, få en bättre framtid i Kina. Missionsledaren David Castor säger att "i artiklarna närmar vi oss människor som i handling och upplevelse lever så nära helvetet det går att komma". 

NOREA Sverige och Trans World Radio (TWR) gör programserien "Hidden Treasures" (Dolda skatter) som ett hjälpmedel för de människor som vill hjälpa i dessa miljöer. Kvinnorna blir introducerade för ett livsomvandlande budskap om Guds syfte med deras liv. 

Britney Williams från TWR Women of Hope skriver: "Vi kan inte hindra allt ont som inträffar men vi kan förändra vårt sätt att reagera. När vi förändrar vårt gensvar och litar på Gud och ber så kan liv räddas, människor nås och hopp tändas". 


Förblindade datasnillen

Att artificiell intelligens (AI) är framtiden det är teknikoraklen övertygade om, bländade av sin egen framgång och fiffighet. Det skriver Ylva Herholz i Sv. Dagbladet 29 september 2020. Hon har läst en nyutkommen bok av den tyske filosofen Richard David Precht. Efter mina senaste kontakter med personer/företag som skryter med att de blivit mer digitala, ser jag att det som skrivs i nämnda artikel och bok stämmer bra. 

"Syftet med nästan all AI är att skaffa mer kontroll och större vinster", säger Precht. Ylva Herholz skriver "I miljö-och klimatfrågan är det kring digitaliseringen märkvärdigt tyst. Den världsvida webbens gigantiska energislukande, digitalteknikens alstrande av gigantiska mängder drivhusgaser - hur många talar om det?"

Precht är bekymrad över det förhärskande klimatet av hjälplöshet gentemot digitaliseringen.

Det behövs fler människor som ser vad datasnillen inte ser eller beaktar, skrivs det också. Prechts förhoppning är att vi vaknar i tid. Genomskådar it-guruernas myter om evolutionära tvång. "Må världen besinna sig. Djävulen sitter i digitaljerna, säger Ylva Herholz.

Läs hela artikeln i Sv. Dagbladet. Datum se ovan.


Märklig händelse på kyrkogården

A Törnberg har skrivit den här sången sa Carita till mej ikväll. Då mindes jag en gång i början av 80-talet, på Solna kyrkogård tror jag det var. Min kompis och jag var där och letade efter en släkting till honom som är begravd där. Då fick vi se en gravsten som det stod Allan Törnberg på. Det är ju han som skrev så många sånger, säger jag. Nej det tror jag inte, säger min kompis. Det finns många som heter Törnberg. Jo jag tror det är han, säger jag, det kan stämma med årtalen. Han dog av malaria som han fått då han var på resa i Brasilien, säger jag. Det var svårt att övertyga min kompis om detta.

Men så.... plötsligt kommer en dam och går fram till graven. Jaa, Allan Törnberg var min man. Han skrev många sånger. Just det.... jag hade rätt. Vad märkligt att den korta stund som vi befann oss på kyrkogården i Solna dyker hans fru Elsa upp. Har säkert kort från den gången men det är inte lätt att hitta i påsar och kartonger. 

Barbro Törnberg-Karlsson är dotter till Allan Törnberg och reste under många år tillsammans med sina söner i gruppen Karlssons. På följande klipp berättar hon om en intressant händelse och sjunger en av sin fars sånger.


Fler och fler kan bli politiker

Det bådar gott inför nästa val. Tillgången på politiker bör bli god. Varför? Jo, jag har fått så många inkonsekventa svar från olika människor, svar som inte går att förstå sig på och som inte tycks ha nåt med det aktuella sammanhanget att göra. De här människorna har de bästa tänkbara förutsättningar för att bli politiker. För deras tankeverksamhet ser ut att vara helt avstängd. Så se fram emot att få många kandidater att välja på. 

 

 


Västergötland-Tuvalu

Detta är lika långt från dagens musik som Västergötland är från Tuvalu. Men inte desto mindre bra, det är toppen. Det här blir man glad av - enkelt och glatt. Musik från en svunnen tid. Och med tvättbrädan som ett typiskt instrument för skifflemusiken. 

Här är The Vipers Skiffle Group vilken följs av David Ross och till sist 2.19 Skiffle Group.

 

 

 

 


Höstens vemod är här

Hösten är här. Jag kan knappast se något som är positivt med denna årstid. Dagarna blir kyligare och stunderna att sitta ute och fika är snart slut. Speciellt i dessa coronatider är det ett ganska hemskt faktum. Kvällarna blir allt mörkare. Dysterheten infinner sig, i alla fall för mej. Hösten ger känslor av vemod, tristess och man inser att snart blir det allt kallare. Vad är vitsen med att hylla hösten?

Jag vet att flera av mina vänner har hösten som sin favoritårstid. Vill gärna få en motivering varför ni kan känna som ni gör för den här årstiden. Ni som jag vet ju att vad som väntar är vinter med kyla och hemska tanke, snö och halka. I pandemitider är det ännu värre och isolering för många. Något att se fram emot?

Jag känner till fördelarna som framhålls med hösten. Vackra färger i naturen, klar och härlig luft, lugn och ro efter sommarens aktiviteter och stress, mysigheten med att njuta av mörka kvällar uppkrupen i skönaste fåtöljen eller soffan med en mugg te och en bra bok. Det finns en tjusning med det, tycker också jag. Men det är ändå inget att se fram emot för min del. Nackdelarna är i majoritet. 

Nej, höst och vinter ska framlevas i ett annat land. Där det är ljumma sköna kvällar att sitta utomhus i. Kaffe, musik, ett myller av människor i mysiga städer med trånga gator och gränder. Ja, det är naturligtvis så det ska vara.

Alla andra har givetvis fel, de bara tar hösten i försvar för att de inte orkar med att göra några andra val. Och i de tider som är för närvarande finns det inget val. Vad härligt och underbart det är. Njut av hösten? Nej fy för den lede! (Det sista ett citat av en journalist på Skaraborgs Allehanda.)

Klicka på länken så min sida får fler besök!

blogglista.se

 


Framtiden förstör nuet

Allt inplanerat, alla påminnelser om vad som ska göras. Olika uppgifter hit och dit - det gör allt för att förstöra nuet. När det så är dags att göra det som planerats vad händer då? Jo, då ska det planeras för och påminnas om det som ska göras nästa period. Det är att förstöra den stund som är. Det är att aldrig kunna njuta av det ögonblick som är just nu.

Nej, så vill jag inte ha det. Det får lösa sig ändå, vilket det oftast gör. Vad är det för mening med att hela tiden planera? Vad är det för mening med att alltid tänka framåt? Då nuet aldrig blir njutbart, bara fyllt av oro inför det som kommer. Är det så vi vill ha det? 

 

 


Vi gillar olika - eller?

Här på Ugglenatt gillar vi olika. Allas lika värde du vet. Men hur är det med det rent allmänt i samhället. De mest högröstade - är det verkligen sant det de säger? Eller är det bara tolerans för det som de själva gillar? Så verkar det ofta. Nej, sådan propaganda för allas lika värde ger jag inte många ören för. Säger man att alla är lika mycket värda ska det gälla alla, alltså ALLA! Hur är det? Kan en medlem av Kommunistiska partiet gilla en Sverigedemokrat? Eller motsatsen? Det är många politiska partier som kommer fram i detta blogginlägg. Kan ju inte leta upp alla udda grupper men för mej ingår alla, vad det än må vara för människor i detta med allas lika värde. Annars är det bara tomma ord. Blir det ingen förbättring på det här området kan alla manifestationer och fina ord läggas ner. Bättre att ägna sig åt något annat i så fall.

20200803_150332 (2)20200803_150400 (1)

20200803_151142 (1)20200803_151559 (1)

20200804_095529 (1)20200804_095618 (2)

20200803_15032020200803_151226 (1)

20200804_101611 (1)2008-06-12 001 2008-06-12 001

20200804_09544320200804_101356 (2)

 

20200804_101043 (2)

 

20200803_151529

 KLICKA PÅ BANNERN längre ner så får sidan flera besök!

 

 

 

blogglista.se


Tro i rörelse

Du är bättre än en mjukglass. Ja, så kan man skriva på lappar med uppmuntrande ord som ges till människor omkring oss. Att lyssna på Emma Bergkvist är uppmuntrande. Skit i alla andra - gör något av det Gud gett dej. Sätt din tro i rörelse - idag kanske Gud vill använda dej. 

 

 

 


Herre, rädda mig från Nordea

Herren anger takten - ja det behövs något extra vid kontakt med Nordea. Deras röriga hemsida och byråkratiska regler tar ofantligt med tid och massor av kraft. Så jag provar en japansk version av Psaltaren 23 - Herren är min herde.

"Herren anger takten, jag skall inte jäkta. Han hjälper mig att stanna så att jag kan komma till ro. Han ger mig stunder av stillhet och återställer min inre jämvikt.

Han leder mig att kunna prioritera rätt genom avspändhet och frid i min själ. Även om jag har tusen saker att göra behöver jag inte vara rädd ty han är med mig.

Hans makt och oberoende av tid bevarar mig i balans. Han bereder mig en vederkvickelsens dryck som svalkar och förnyar min ande mitt i min verksamhets vardag.

Han smörjer mitt hjärta med stillhetens olja. Han låter min bägare flöda över av glädje och kraft.

CIMG0451

Harmoni och resultat skall bli frukten av min möda och jag skall få vandra med honom och hålla jämna steg med min Herre och få bo hos honom för alltid.

Kkicka gärna på nedanstående!

 

 

 

 

blogglista.seRSS

 

Arkiv

2020
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 119
  Totalt: 2526

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se