Blogg

Stort engagemang i Vidsels IK

Vidsels IK håller fanan högt, skriver Norrbottens-Kuriren. Intressant med små idrottsföreningar på mindre platser, inte minst uppe i norr. Tycker jag. Sedan tio år tillbaks har klubben ingen organiserad seniorfotboll. Men det är inte öde på Skogsmon - föreningens egen idrottsplats. Långt därifrån. Styrelsen med ordföranden Sandra Pettersson i spetsen, drar skidspår, håller hockeyrinken i ordning och fotbollsplanen spelbar. 

De anordnar ungdomskvällar varje vecka med olika aktiviteter, bland annat fotboll. Tyvärr får de inte ihop något lag varken i ungdomsfotboll eller senior. Men med det intresse som styrelsen visar för sin förening och sin anläggning finns nog chansen till något mera. Då kanske deltagandet i Piteå Summer Game återuppstår igen. Eller de yngres vänskapsmatcher, kanske mot Arvidsjaur.  Vem vet? Håll koll på vad som händer! Det kan till exempel göras genom Norrbottens-Kuriren, tidningen eller deras Facebook-sida.

Vidsels IK

 Gå också gärna in på www.vidsel.nu för mer info om orten Vidsel.

Och glöm inte klicka på nedanstående så min sida får fler besökare!

 

 

blogglista.se


Midsommar

Då är det midsommar igen. Ja än sen då... vad har jag att säga om det. När jag tänker efter så kommer jag inte på nånting speciellt. Men vill förmedla några bilder som hör midsommaren till. Och den fina "Midsommarblomster" av Einar Molin och Lille-Bror Söderlund, här framförd av Small Town Singers. Och så blir det ett fiolspelande par på Skansen midsommarafton 2019. Har en egen inspelning av "Midsommarblomster" som jag spelade på piano för massor av år sedan och som finns på ett rullband. Då det inte är något bra pianospel så går det ju inte för sig att lägga ut den här. 

Klicka på länken här så får jag fler bloggbesökare! Tack... 

blogglista.se

 

 

2013-06-08 007 Midsommarblomster

20190602_152934 Hundkex

20190515_160910 Humleblomster

 

 


Buckersfield på ny cd

Buckersfield är ett gäng från Småland som spelar rockabilly, rock´nroll och lite country. De har hållit på ett antal år och jag köpte deras cd då jag träffade bandets dåvarande trummis Urban Karlsson på PG:s Bildelar i Tibro. Är nog ett tiotal år sen. Jättebra låtar som man blir glad av! Flera av låtarna är egna sådana. Urban hoppades på då att de skulle få nån spelning i Tibro. Något för Millners att ordna med...

I vintras kom en ny cd med Buckersfield - "Den pirriga känslan". Gå in på bandets FB-sida så går det  att beställa skivan därifrån. Några medlemmar har bytts genom åren och bandet har också deltagit i Country-SM vid ett par tillfällen. Idag består Buckersfield av: bas och sång Carina Svedberg, trummor och sång Linda Boström, gitarr Stefan Sundström, gitarr Niclas Finnander. Ljud och bokning: Lasse Andersson tel.070-4863703 Mail: slapbass49@hotmail.com 

Här är några smakprov på hur det kan låta då Buckersfield är igång: 

Först en låt av bandets egna medlemmar. GLÖM INTE KLICKA HÄR så får sidan fler besökare.

blogglista.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ensamheten - männniskans följeslagare

Livet är ensamhet - världen är ensamhet. Trots alla kontakter är man ändå innerst inne helt ensam. Som någon sa: innerst inne är vi alla fullkomligt ensamma. Den existentiella ensamheten är människans lott. Längst där inne finns bara jag - eller du längst inne i dej. (Citat)

Eller som ett annat citat säger: Människan är inte ensam, nej, ensamheten är hennes följeslagare. Ensamhet går att bära endast med Gud, säger André Gide. 

Och när kvällen kommer till oss, tänder jag ett ljus i vardagsrummet och vi hummar sakta tillsammans varsin visa - jag och flugan. (Arnulf Overland) 

Människor förblir ensamma för att de bygger murar istället för broar. (Joseph F. Newton)

Så jag undrar: hur kan människor vara så ointelligenta så att de inte i vår moderna tid har fattat att det är bättre att bygga broar mellan folk och länder???

 KLICKA gärna på länken nedan så får bloggen fler besökare!

blogglista.se

 

 

 


Vägen som försvann

Den försvann - vägen som blomstrade så en gång i tiden. Idag är den bara ett stort fält för lantbrukaren som brukar marken. På 60-talet och tidigare var vägen en knagglig stig med allehanda vilda blommor. Ängsblommor som gladde oss som då bodde i trakten. Mitt i vägen lyste de små blommorna som heter Ögontröst. Och efter en stunds promenad nådde vi fram till  en dal, en dalsänka kanske det kan kallas. Där blommade det än mer. En rofylld plats där humlorna surrade och sög nektar ur blommorna. Många gånger plockade vi buketter av blommor, inte minst på midsommarafton. 

Men så en dag: grannen tog över marken. Det fanns inte plats för blommor. De gav förmodligen inga pengar. Pengar verkade vara det viktigaste för lantbrukarna på den tiden. Delar av vägen plöjdes upp. Med tiden blev tydligen de ekonomiska intressena ännu viktigare för idag är vad jag kan se hela vägen borta, ersatt av sädesfält. Med vägen försvann också de vita blåklockorna som växte ett stycke därifrån, på en mindre jordbit. Vet inte hur ovanliga de var (är) men nog kunde de sparats.

Hur många kronor har denna fina bit mark med massor av blommor inbringat i pengar för brukaren? Inte kan det vara stora summor. Är pengarna så viktiga att inte så lite mark kan stå oanvänd? Och låta de vilda blommorna växa och erbjuda vila och lugn för de stressade människorna som bor i närheten? 

Ett foto från 1964 taget i dalen som nämns ovan. Inte någon bra kvalitet på fotot men kan kanske ändå ge en liten glimt av alla blommorna.

 Dalen

 Klicka gärna på länken nedan så får min blogg fler besökare! Tack!
 
 
 
 
 

blogglista.se


Nytt från Sápmi - Samernas rike

Sápmi och samerna är det mycket publicitet kring numera och det är jättebra. Det som kommer att stå här är säkert inte känt för så stor del av allmänheten. Sápmi Nord är en ny grupp inom EFS (Evangeliska fosterlandsstiftelsen). Prästen Maria Smeds fick en uppmaning från Gud att besöka samerna. Hon som inte varit längre norrut än Luleå. Efter kontakt med en same fick hon flera kontakter med folk däruppe via chatt. Nu bor Maria i Övre Soppero och verksamheten i EFS Nord Sápmis är igång. De har bönesamlingar varje vecka och fler planer är på gång. Gruppen vänder sig till alla i området och affischering görs på både samiska och svenska. Maria hoppas att gruppen kan bidraga till en mer levande och lovsjungande svensk kyrka i norra Sverige. 

Fantastiskt fint initiativ som började med rösten från Gud!

Lycka till önskar jag!

På EFS Nord Sápmi Facebook finns mer intressant info, t.ex. sång från Lannavaara minneskyrka ,en av gruppens mötesplatser.

 (Källa: EFS tidning Budbäraren)


4 saker ni inte visste om mej, del 4: Fadderbarn

I mitten av 90-talet hade jag kommit på idén att istället för att skaffa TV skulle jag bli fadder för ett barn i något intressant land. På grund av olika orsaker har det senare blivit ett flertal barn med några olika organisationer som ansvariga. Ibland flyttar barnens familjer och de som har hand om fadderverksamheten vet inte vart och då får man ett nytt barn. Det där tycker jag inte är så bra. Men jag hoppas att jag ska kunna fortsätta bidraga till det barn jag har idag  utan några sådana problem. 

Mest har jag haft barn i Sydamerika. Så är det också nu, Argentina närmare bestämt. Här handlar det om Chacoprovinsen där femtio procent av befolkningen är fattiga. Mitt barn tillhör Tobafolket och bland dessa är fattigdomen ännu högre. Men Hoppets Stjärna (Star of Hope) har genom sina projekt hjälpt tusentals människor till ett värdigare liv med större möjligheter. De har byggt skolor, kyrkor, hälsovårdscentraler med mera. 

Att bli fadder för ett barn är ett väldigt bra sätt om man vill ge till någon hjälpverksamhet, tycker jag. 

På www.starofhope.se hittar ni massor av info om fadderverksamheten och allt annat som Hoppets Stjärna jobbar med. Det går också att lyssna på podden "Hoppet andas". 

 

Tobafolket

Redan här kan ni lyssna på Hoppets Stjärnas jubileumslåt:

 

 Klicka gärna på Blogglista så blir min blogg bättre synlig för fler på nätet. Tack!

 

blogglista.se


Från min gamla blogg: Njut av vårt fina språk

Det är fantastiska idrottare vi har (en del). Hör här så fint en spelare kommenterade det efter VM:

"Vi var så djävla bra och nu ska det bli en sjuhelsikes djävla fest. Det var så djävla skönt att slå ryssarna och det var några förbannat bra prestationer som vi gjorde. Det var just ingen som spelade djävla dåligt".

 Inom teatern har de ett lika trevligt språk. Så här sa en kvinnlig regissör då hon fick en guldbagge:

"Jag är förbannat nöjd och det var några helvetes bra skådespelarprestationer som gjordes. Jag har en sjuhelvetes djävla fin familj som står bakom mej och det är fan vad ni är underbara. Jag är djävligt nöjd och har förbannat fina kompisar att samarbeta med".

Det är ett fint språk - jag njuter!

Och allt det här är hämtat från tidningen "Blå Bandet" för 10 år sedan. Språket har inte förbättrats sen dess.

2010-05-01

Klicka gärna på nedanstående länk så kommer min blogg högre upp på listan.

 

blogglista.se


Magnus Johansson spelade på balkongen

MAGNUS JOHANSSON

är en av Europas bästa trumpetare och har varit med i Diggilo sedan starten. Magnus spelade trumpet första gången då han var sex år gammal. Mycket har hänt sen dess. Han har medverkat på mer än 500 skivor och träffat många kändisar, bland andra Ray Charles och Tom Jones. Bilderna är från ett arrangemang av Ankarstiftelsen i Prismahuset Tibro. En händelse som fått uppmärksamhet i media är när Magnus spelade trumpet på hotellbalkongen i Båstad vid femtiden på morgonen. Inte så uppskattat av alla. Efter att han gått en Alphakurs om kristen tro har Magnus börjat att be till Gud. Något har hänt efter det. Med hundra procents säkerhet finns det nåt som vi inte kan se eller förklara, säger han.

Magnus Johansson 1999-12-31 006

Magnus Johansson signerar skivor


Världskända Jack and The Bandits

Jack heter egentligen Kent Vikmo och bandet bildades som ett skivprojekt. Men efter att de gjort en konsert fick de möjlighet att spela in fyra låtar på en samlingsskiva. Sen dess har det blivit flera egna skivor. Jack and the Bandits är kända över hela världen och har flera gånger varit ett av huvudnumren på USA:s största rockabilly-weekend "Viva Las Vegas". Men de kan också höras i mindre sammanhang. "Det är faktiskt mysigare på mindre ställen", säger Jack. Jack and the Bandits kastar oss in i ett stenhårt 50-tal, till den renodlade power som fanns då. 

Jack Baymore and The Bandits

Jack Baymore skriver en autograf till Hasse Ehlin, Igelstorp.

Bilderna är från Tibroparken.RSS

 

Arkiv

2020
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 0
  Denna månad: 119
  Totalt: 2526

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se