Ugglenatt

Bloggkalender

«december 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg

  Stoppa reklamen

  Skickade detta mail till en av de köksförsäljare som envisas med att lägga ut reklam fast en lapp meddelar att  jag inte vill ha nån. Det är nästan bara reklam för kök med tillbehör och från fastighetsmäklare som jag får reklam. Så slutsatsen blir att det är just dessa som behöver nya glasögon. 
   
  "Ska det vara så svårt att förstå - står det Reklam nej tack på brevinkastet då gäller det också KÖKSREKLAM. Ni och flera med kök som utgångspunkt har tydligen samtliga reklamutdelare som ser dåligt. Vill därför att du hänvisar dina till Beckmanns Optik Tibro, de är bra och passar er också. Eller om det är aktuellt anlita personer som är läskunniga. 
  Så är det Black Friday - detta affärsmännens älsklingspåfund. Jag har inget som helst intresse av några mörka fredagar, istället söker jag ljuset och önskar ljusa fredagar. Det behövs inte mer mörker, som dessutom görs till något kul och "ljust" av er försäljare. Lys upp världen istället - även affärsvärlden. Tack på förhand för att jag ska slippa fler lappar om kök från er!
  Önskar er en mycket ljus och fin Black Friday!"


  Herr Statsminister

  Hittade en teckning med följande text:

  "Herr Statsminister. Hjärnan är en underbar maskin, den herr Statsminister, börjar arbeta när man stiger upp på morgonen och herr Statsminister, den stannar inte förrän man herr Statsminister, kommit till riksdagshuset". 

  Så kan det säkert vara...

  Och löften är populärt bland politiker - blå, röda, gröna eller löften av annan färg - det är lika illa.....

  Blå löften - YouTube


  Är Djurens dag bortglömd?

  Det verkar som Kanelbullens dag helt har slagit ut Djurens dag. För att kolla om det verkligen är Djurens dag i dag den 4 oktorber letade jag  på nätet, då jag inte varken hört eller sett nåt.  Också i kyrkan som jag besökte ikväll var kanelbullen i centrum, ingen nämnde om Djurens dag. Denna dag startades av ekologer i Italien och valet av den 4 oktober berodde bland annat på att det är Frannciskus av Assisis helgondag. Franciskus är djurens skyddshelgon. Så då skulle man kunna tro att kyrkan uppmärksammade dagen. Vet inte om det har varit eller är så, kanske bara djurskyddsorganisationer som gör det. Läste just en insändare i Dagen att en församling i Svenska kyrkan hade en temadag om djurrätt och djurskydd och efteråt bjöds det på korv och kanelbulle. "Man kan väl inte först fira djuren och sedan äta dem" menar den som skrev. Något att fundera över... Här firar vi Djurens dag med en katt på Svartsö i Stockholms skärgård.

  2012-07-19 016

   

   

   

   

   

   


  Ylva och Christian

  Ylva Albertsson och Christian Karlsson är två medlemmar i gruppen Jämmerfronten.  Men ibland framträder de också som en duo, till exempel på kulturdagen/natten i Jönköping (för ett tiotal år sen) då de kunde höras på café Nyfiket. Trevligt och mysigt men lite för mycket åt  vänsterhållet för mej.  Vet inte hur aktiva de är idag men de kan avlyssnas på youtube i gamla inspelningar och med Jämmerfronten också på Spotify, senaste skivan 2021. Bilden ca tio år gammal, på café Nyfiket.

  Kulturdag Jönköping (2) 

  Ylva Albertsson och Christian Karlsson del 3 - YouTube

  En utsträckt hand - YouTube


  COSMOS COWBOYS

  COSMOS COWBOYS är en countrygrupp från Jönköping som bildades 1970. De har bland annat spelat på olika countryfestivaler. Här ses de på Hoppets torg i Jönköping, på Kulturnatten kanske 2008 eller däromkring. Gruppen spelar fortfarande, har samma medlemmar sen starten  och har en egen sida på Facebook. Kulturdag Jönköping

  På den här bilden är troligen Therese Sundahl med, hon gick sedan över till dansbandet Excess. 

  Här är en låt från Cosmos Cowboys FB-sida, en låt för kvinnliga truckers.

  (6) Facebook


  Café Smått och Gott

  Den här helgen är sista chansen att besöka sommarcaféet Smått och Gott på Fårakullen i Tibro. Ett café med kakor av litet format men väldigt goda.

  20230723_160846

   20230723_154251

   20230723_154239

  20230723_154657

  20230723_160815

  20230824_164648   Högt bensinpris?

  Bensinpriset i Sverige är inte så farligt dyrt. I Haiti steg det till 157 kronor per liter förra året. Och Haiti är ett land där åtta av tio har mindre än 20 kronor per dag att leva för. Så vadå, vad klagar vi i Sverige för.....

   Varför klaga - YouTube

   


  Viktigt att tänka själv

  Det har lyckats ganska bra ändå - experter och negativitets-skapare kan inte få mej att känna mej helt förstörd. Ser i en bok (igen) att experter på bland annat TV mest framträder för att ge kanalen höga tittarsiffror. Att de skulle bry sig om oss stackare som påverkas av deras åsikter är inte troligt. Nej, det gäller att tänka själv och fatta egna beslut. För att göra detta är tystnad och ensamhet viktigt.  Att lyssna till den lågmälda rösten inom oss som det ofta påpekas i det jag läser. Det är ganska värdelöst att låta andras åsikter styra ens eget liv. Men många gör tydligen det. 

  Tycker att jag lyckas undvika detta riktigt bra. Köper aldrig varor som görs reklam för på TV, ifrågasätter uttalanden från så kallade experter och politiskt korrekta åsikter. Men det är lätt att påverkas, det märker jag, så det vill till att se upp.  

  Min egen väg - YouTube


  Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

  Det lönar sig inte att skälla på Facebook över något som du tycker är fel. De flesta känner dej inte tillräckligt väl och bryr sig inte. Då man känner behov av att uttrycka sig är valet av person viktigt. Ditt djupaste behov blir bara tillfredsställt om du kan uttrycka känslorna inför rätt person. 

  Något att fundera över.....   RSS