Ugglenatt

Bloggkalender

«augusti 2017»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 • Blogg

  Gilla läget? Nä du!

  Gilla läget. Ett evigt tjat om det från vissa håll. Måste man inte gilla läget ska man absolut inte göra det. Nej, protestera och agera! Att gilla läget är stillastående - att göra något får saker att hända! Gilla läget är ett sätt att resignera inför omständigheterna och tro att inget finns att göra. Oftast finns det möjligheter att förändra. Då ska man göra det.


  En illusion av en stad

  En tur genom Tibro ger känslan av att hela "stan" är en illusion. Overklig, tom, dyster. Föddes jag på fel plats? Vad gör jag här, på denna trista plats? En dag här är slöseri med min dyrbara tid. Se Gallerians kala väggar. Också Gallerian är en illusion? Eller? Ett försök att efterlikna en storstad. Ännu ett höghus byggs. Samma här - Tibroborna ska tro att de bor i en större stad. Den är trots försöken att göra den till nånting annat bara en sovstad till Skövde. Kör vidare genom denna melankoliska boplats. Trött och utled på illusionen av en stad som jag inte fattar om den finns eller är bara en illusion. Lonesame rainin city.

   


  Älskade töntlåtar

  Töntiga svenska låtar kallas en lista på Youtube. Visst är det lite töntiga texter men vad är dagens låtar då? En upprepning utan motstycke och musiken har ofta inte ens en melodi. Mår man inte dåligt av artistens skrikiga framförande så lämnas man helt oberörd. Nu kan ni lyssna på två töntiga låtar från listan som nämndes ovan. Men det finns en melodi, faktiskt, och jag blir glad av att lyssna. Ingen annan blir det kanhända men har en människa fått någon glädje av låtarna har de ändå varit till nytta. Det är två låtar på samma tema: tårar. Dina kinder är så våta konstateras först och sen kommer frågan Varför är dina kinder så våta. Intressant.......