Ugglenatt

Bloggkalender

«september 2017»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 • Blogg

  Känner ni till Haide Hansson?

  Så många svenska schlagersångeskor det funnits. En av dem är Haide Hansson. Hon gjorde också skivor på svenska men de hittar jag inte på nätet. 

  Vad jag hittar är en artikel om Heidi men då med sitt riktiga namn, Else-Marie Lindegårdh. Måste vara hon för hon ska heta så har jag sett. Är ett antal år mellan skivorna och artikeln. Sök på Else-Marie Lindegårdh så hittar ni artikeln i Lerums tidning.

   

   


  Varför är kyrkans medlemmar rädda för gudstjänsten?

  Vallokalerna var mer välbesökta än gudstjänsterna. Det säger något om en kyrka, menar Lukas Berggren i "Världen idag". Jo där ser man var intresset ligger, att stärka de politiska partierna i kyrkan. Fy och bevare oss för sådant. Såg i Tibro hur det var - valet avbröts av en gudstjänst men dit skulle inte de röstande gå, nä det var fotboll och annnat som lockade. Inte ens vissa som stod på listorna tänkte besöka gudstjänsten. Vilket engagemang för den kyrka de tillhör!

  Bibeltexten denna söndag sa bl.a. "Dela inte upp er i olika läger utan stå enade i tankar och åsikter". Om de röstande besökt gudstjänsten denna söndag kunde de  hört det och lärt av det inför framtiden. Enighet existarar väl inte i den politiska kyrkan, eller?

  Bra att jag gått ur för ska jag vara med i en kyrka ska det vara en där medlemmarna är intresserade av det som ska vara kyrkans budskap. Efter förra söndagens kyrkoval förstår jag att frikyrkorna behövs. Där är det oftast mer engagerade medlemmar.

  20170924_145754

   

   

   


  Typiskt moderaterna

  Typiskt moderaterna! Alltid positiva till allt som gör allkohol mer lättillgängligt. "Det är bisarrt att inte gårdsförsäljning av alkohol är tillåtet i Sverige", säger Lars Hjälmerud (M). Men socialminister Annika Strandhäll (S) håller inte med och påminner om  den borgerliga regeringens egna utredningar som kom fram till: behålla Systembolaget och ha gårdsförsäljning är inte förenligt. 

  Hur kan en nykterist rösta på moderaterna och än mer vara medlem i partiet? Förstår inte det. 

  Ledaren i senaste numret av Blå Bandets tidning där socialminister Annika Strandhäll får beröm: 

  20170921_114453

   


  Tips för en dålig dag

  TIPS FÖR EN DÅLIG DAG

  Tänkte lägga in en länk till en helt underbar blogg som Hannahellen har: Cup of positive. Läs och ta till er! 

   

   

  http://www.cupofpositive.com (Things to do when your e sad)

   

   

   


  Höstmörker - en orgie i vemod

  Höst. Mörker utanför, mörker som sprider sig in och gör mej deppig. Inget att se fram emot - snart gulnar löven, ramlar av och virvlar omkring i höststormen. Så kommer vinter och snö, denna vita massa som bara gör livet värre. Hur kan så många tycka att hösten är den bästa årstiden? Det är ju bara sorg och vemod. Sommar - då är det fint. Solnedgång över skärgårdsön, sol över fjälltopparna. Fast i fjällen får det gärna vara dimma, regn och lite snö för det är nåt speciellt med det. Men det ska vara på sommaren. 

  Men nu ska man åka bort, till varma kvällar i Neapel, Andalucien, Valencia...... Fika på uteserveringar,  inte gå runt i Sverige och frysa, se hur allt bryts ner till ännu mer mörker och kyla. Hua mej!

   


  Kyrkovalet - ett fenomen

   Kyrkoval, ett snedvridet fenomen där många som väljs inte sätter sin fot i kyrkan särskilt ofta eller inte alls. De som inte är aktiva i kyrkan sitter och bestämmer hur kyrkan ska vara för de som besöker gudstjänster och övrig verksamhet. Fick just en kommentar från någon som tycker det vore intressant att ställa frågan "Tror du på Gud" till de som kandiderar i kyrkovalet. Det är nog tid att ställa den frågan. Hög tid också att de politiska partierna lämnar sin inblandning i kyrkans angelägenheter. 

  Vad har de för intresse av kyrkan de där som inte går dit men vill vara med och besluta i frågor som rör kyrkan? Efter vad jag har förstått ska kyrkan sprida den kristna tron och att det ska vara grunden för verksamheten. Vill verkligen alla det? Tror de inte alls på Gud borde de inte heller ha intresse av att sprida tron till fler. Det ser inte ut som det är det viktigaste när man läser vad vissa partier/grupper vill. De är mer intresserade av att föra fram miljö-och fredsfrågor. Bra i och för sig men är det huvudsaken har de natur-och fredsföreningar för sitt engagemang. 

  Har de nån gång tänkt på hur Jesus skulle gjort? Finns han ens med i deras sinnevärld? Om inte tycker jag att de är helt vilse i sitt arbete inom kyrkan. Väljas in i kyrkofullmäktige och inte tro på det kyrkan ska stå för är som att vara ledamot i en idrottsförening och inte tro på den sport föreningen jobbar med och för.