Ugglenatt

Bloggkalender

«januari 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
2022
2021
2020
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017

  Blogg

  Grupper med kraft

  De gav kraft som inte var av denna världen - nej det var övernaturlig kraft. Och jag saknar dem mycket. De skulle behövas här just nu men de är alldeles för långt borta. Det händer saker i dessa kraftkällor, sånt man inte ens tror är möjligt. De ger inte bara kraft, utan också hopp, inspiration, glädje. Vad handlar det om? Bönegrupperna utanför Stockhom naturligtvis. Vad annars? 

  Men snart ska jag vara med där igen....

   


  Artificiell musik eller äkta

  Det finns mycket dålig musik - musik utan känsla och liv. Tänkte den här gången ge exempel mest från dansbandsvärlden. Lyssna på Roosarna här och hör vilket tråkigt syntkomp de har. 

   

  En kontrast till detta tycker jag är Pia Pihlgrens, dansband från Värmland om jag har rätt. Glädje i musiken och riktiga instrument som hörs bra. Njut...

   

   

   Kanske inte var så bra idé detta med att jämföra artificiell och äkta musik. Svårt just nu att hitta så pass dåliga låtar så man kan ta med dom här. Vikingarna har ju en del inspelningar med tråkigt och livlöst komp. Den gladaste och allra mest äkta musiiken tror jag är tradjazzen. Så vi tar och lägger in en sån låt nu. Ronell Johnson med medmusikanter. Och det här är äkta ända till sista tonen, var så säker!

   

   

   


  Kan man lita på Gud?

  Den onda världen tränger sig på, med nyheter, uttalanden och kommentarer av det negativa slaget. Ibland mer intensiva och påträngande. Häromdagen var det dags för en extra attack som kunde knäckt mej helt. Men jag har bestämt at gå emot dessa attacker till hundra procent och den här gången satte jag in allt positivt jag kunde hitta. 

  Det var lappar med bibelord och andra peppande citat. Några exempel: "Allt förmår jag i honom som ger mej kraft" med underrubrik Jag tror detta! "Gud leder steg för steg. Där du går skall din väg öppnas för dej, steg för steg,steg för steg". Underrubrik: Det stimulerar att kliva ut i äventyret! 

  Så jag tänkte: Har Gud sagt detta så är det sant. Jag ska prova och testa om det går att lita på Gud. Carina Into, som varit mycket sjuk, sa en gång på LP-kontakten i Skövde att hon agerade efter vad Gud sagt, tänkte inte på att hon var dålig. Det hade hon glömt... 

  Och det funkade. Så varför skulle det inte funka för mej? 

  Därför tog jag cykeln, för första gången på fem veckor, och gav mej iväg till ett café. Sakta och försiktigt men det gick. Cafébesöket blev också bra. Väl hemma konstaterade jag: Det går att lita på Gud!

   


  Allting kan förändras

  I nattens mörker där skuggor av oro snurrar genom huvudet och flyger runt i rummet. Där tårar kan bli till ett hav. Och mycket vill påminna mej om att situationen nu är inte bra. Mycket vill skrämma mej och det leder lätt till att ta till sig detta. I natten kommer tårar som kan bli till ett helt vattendrag, till och med till ett hav. Tårar i ett hav......

  (Låttexten nedan har i övrigt inte något med blogginlägget att göra!)

   

  Men i en dröm från någonstans hörs en röst: Allting kan förändras när du ber. Och det gjorde det, och det har hänt förr. En lapp dyker upp - Jesus fyller dej med kraft och vill ge dej ett uppdrag. Till och med det. Känner du att du behöver något så gör det. Börja skriv på bloggen. Gå emot alla onda krafter som vill förstöra. Ingenting ska hindra mej från att nå nya mål. Stängda dörrar ska öppnas, läste Carita häromdagen. 

  (Nedan en låttext som har stark anknytning till min text i övrigt!)