Ugglenatt

Bloggkalender

«februari 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
2022
2021
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg

  När telefonen ringer så.....

  CIMG0451Bloggutmaning 25 februari. När telefonen ringer blir jag oftast stressad. Är det på morron/förmiddag känns det som ren skräck. Svarar oftast inte före kl. 10.00. Visst är det roligt att ens vänner hör av sig men de ringer nästan alltid då jag är upptagen. Telefonförsäljare avskyr jag, särskilt robotarna som pratar utan att lyssna. Ibland är det roligt att retas med dom, t.ex. fråga var vi har träffats för de säger ju ens namn hela tiden. Därför måste vi ha setts nånstans, säger jag till dom. Märkligt - de brukar inte uppskatta det. En regel försöker jag ha med mobilen: att inte kolla så fort det ringer eller ringa upp snabbt. Alltid nåbar - nej tack! 


  Idag är slarvighetens dag. När är du riktigt slarvig?

  Bloggutmaning 20 febr. Visste inte ens att det fanns en sån dag. Slarvig är jag alltför ofta. Om man nu ska kalla det slarv, tycker snarare det är slöhet och ett uppskjutarbeteende. Men de senaste dagarna har jag börjat plocka igenom allehanda papper och tidningar som varit till irritation länge nog. Målet är: ett hanterbart skrivbord. Kommer jag att lyckas?

  "URSÄKTER ÄR ORSAKER SOM ÄR INSTOPPADE I LÖGNER. 

  URSÄKTER ÄR EN LÖGN SOM GER OSS YTTERLIGARE ETT TILLFÄLLE ATT FLY".

   Kaja i Örebro CIMG0297


  Semmeldagen idag - blir det någon semla?

  Bloggutmaning! Det var en bra fråga. Brukar inte äta semla på semmeldagen men kommer oftast upp i cirka 14 semlor ändå per säsong. Men idag ska det bli en semla, behövs ju mer uppiggande grejer i den tid som är. Så det ser jag fram emot.  Första semlan gör jag vad jag kan för att invänta till mer rimlig tid - alltså inte vid advent, jul och nyår. Det är en total felbedömning av semletiden att sälja så tidigt. (Försäljningstrick). 

  Så här kan det i normala tider se ut när Tibro DX-klubb har semlekväll. 2018 är bilden tagen.

  20180316_193237

   


  När känner du dej fattig?

  Bloggutmaning 13 februari! Fattig? Ja, beror på vad man menar. Ifråga om pengar är det när det har varit mycket utgifter och man inte vet hur det ska räcka. Mest tänker jag på att känna sig fattig på annat sätt. Om jag inte orkar ta mej för att göra nånting, kanske tar på TV bara på måfå. Då känner jag mej ganska fattig då det oftast är program som gör mej deprimerad eller inte ger ett uns av behållning. I Coronatider kan man också känna sig fattig när det inte fungerar att träffa folk som vanligt. Men man kan vara fattig på pengar och ändå känna sig som miljonär som i nedanstående melodi. 

   

   


  Vad är det godaste du ätit?

  Bloggutmaning 10 februari. Jaa, det handlar alltså om mat. Annars skulle jag svara hembakta kakor och gräddtårta. När det gäller mat så kommer jag alltid att tänka på pannkakor så det är nog det som jag tycker är godast. Just nu längtar jag efter surkål som min pappa fick mej att lära mej tycka om en gång i tiden. Surkål kokt på spis alltså, inte nån sur kall som sallad (hua mej). Det är ingen jag känner nu som äter det så jag får väl inhandla det själv, något som inte har blivit av än. Inte ätit det på många år. 

   


  Gamla Hjo på Spotify

  Gamla Hjo finns nu på Spotify!


  Har du sett något vårtecken än?

  Bloggutmaningen från https://www.saramadeleine.se fortsätter!

  Ett vårtecken har jag sett eller snarare hört. Talgoxen sjöng för några dagar sen trots att det var kallt. Men det var solen som lockade den att sjunga förstod jag. En del är galna som tror våren är här bara solen skiner.....

  Har ingen talgoxe på bild. Så jag tar en Steglits istället. För mej är det mer en vinterfågel. Mina kunskaper om fåglar är inte så stora idag men jag har för mej att jag sett den vid fågelborden på vintern. Fotograf är Rita Jarlhed. 

  Steglits (2020_03_31 13_05_35 UTC)

   


  Vad ser du fram emot just idag?

  Ny bloggutmaning. Tjaa, vad jag såg fram emot mest på morronen det var att hitta nåt på Youtube  som jag kunde ha nytta av under dagen. Och jag hittade något riktigt bra. En utmaning från Sollentuna Pingst och Marica Reid (26 minuter in i inspelningen). De som vågar titta får veta.....

   

   


  En typisk helg

  Hur ser en typisk helg ut för dej? Dagens bloggutmaning från https://www.saramadeleine.se I dagens läge ser en helg likadan ut som veckans övriga dagar, tyvärr. Och det vill säga: 1/ Långa fikastunder med musik på skiva eller på Youtube. 2/ Göra grejer på datorn och det är massor, massor,massor. 3/ Ut och röra på sig (bara för att det är nödvändigt). 4/ Prata i telefon. Så går helgen och så går veckorna. Längtar ut till caféer, andra platser, träffa folk.....

  Men idag är det en extrainsatt aktivitet: Samernas nationaldag. Bilden är från 2013 och från en annan lägenhet samt med mera snö.

  2013-02-05 001


  Planerat något för sommaren 2021?

  De planerna är ganska så diffusa för närvarande. Inte lätt som det ser ut idag på olika sätt. Jo, en plan har jag: Har en rad människor som jag inbjudits att fika med och några vänförfrågningar på FB där jag vill träffas först innan jag svarar ja. (Personer som jag inte känner så väl). Bara vädret blir mer vårlikt ska jag planera in dessa cafébesök utomhus. Ska bli spännande att se hur det blir. Det är inte var dag jag träffar dessa personer, ytterst sällsynt skulle man kunna säga om vissa av dem. Och det är inte bara coronan det beror på utan det är så ändå. Så det får man se fram emot. Vad som i övrigt ska ske till sommaren det får vi vänta med. Ett steg i taget......

  Sommaren 2019: Café Sion, Torp Kumla. 

  20190622_113500

   


  Ljuset på väg tillbaka - bara minus åtta

  Nu går det mot vår - minus 8 grader, kallare i kväll. Jo, men ljuset är på väg tillbaka. Jag märker det mest då det är ljust allt längre på eftermiddagarna. Så som Orsakullan skriver på sin blogg: nu är vi, enligt min mening, på väg åt rätt håll. På min fotoalmanacka är månadens bild en bild med grönska, från september. Det är beroende på bristen av vinterbilder. Det är Carita som står på en övergiven dansbana utanför Bro. Den var nog bara övergiven på grund av hösten och coronan. Används förmodligen annars i det sommarstugeområde där den ligger. 

  20200923_165356

   

   


  På tvillingdagen: Bronsmedaljör i friidrotts-EM

  Idag är det Internationella tvillingdagen. Jag känner två tvillingpar, eller har känt. Det ena paret,Lars och Nils Holmberg, var omöjliga att skilja åt. Båda var i ungdomen aktiva friidrottare. Nils tog brons i stafett och 4x400 meter i EM 1958. Han blev nordisk akademisk mästare på 400 m1959 och svensk mästare i stafett 4x800 m 1962. Nils har jobbat som pastor i Tibro missionskyrka, tror det var på 60-talet. Han skrev också en bok med titeln "Sekundstrid och livslopp" som kan köpas på Bodafors antikvariat. Det här hade jag nästan glömt. Där ser man vad en internationell tvillingdag kan leda till. Vill man lyssna till Nils Holmberg idag så går det bra på "Söndaghelaveckan",där finns en predikan från advent i fjol från Bergslagskyrkan Nora. 

   

   


  Vegetariska dagen

  Det här inlägget och ett antal till under februari ingår i en bloggutmaning från Orsakullan saramadeleine.se med bestämda ämnen för varje dag. Idag ska det vara Vegetariska dagen har jag fått meddelat mej. Inte är jag mycket för kött men vegetarian är jag inte heller. Är mest för att jag måste äta lite grönsaker. Vanlig sallad och andra smaklösa grönsaker tycker jag inte alls om. Det bästa är gurka, pizzasallad, dill,persilja, rädisor och morötter. Idag på vegetarianernas dag kommer det inte att bli mer än en hög gröna ärter eller några sparrisstjälkar. Och bara för att jag behöver ha det.

  Vilda blommor är mycket intressantare än vegetarisk mat.....

  20200926_160408