Ugglenatt

Bloggkalender

«april 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
2022
2021
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg

  Världen är obegriplig

  Världen förstår jag mej inte på. Den är obeskrivligt obegriplig. Känner att människor runt omkring mej angår mej inte. De flesta känner jag inte. Människor överallt på gatorna men vad angår de mej. Folk släpar på sina hundar och sina barnvagnar. I sina egna världar befinner de sig. Så inte angår de mej. De jobbar i trädgårdar, reparerar sina hus. Inte något som angår mej det heller. Tänk om man kunde fly från allt detta, är ändå inget jag bryr mej om. Men blir inte bättre av att vara någon annanstans, går väl efter samma mönster där. När man ser allt det här omkring sig känns det som att falla ner i det blå är en bra idé. Tomas di Leva är som han är - Jesus är han inte fast han säger det. Men att han är just som han är gör att han blir intressant. Tomas di Leva gör nog inte världen mer begripligare man han har många bra tankar mitt i flummandet. Nu på torsdag 15 april inbjuder han till Digital fika på Facebook kl 18.30. Tyvärr är ett medium en av gästerna och medium är ingenting för mej.  


  Fångad

  Det var en sanndröm. Vad meningen är med den vet jag inte. Jag var fånge i ett stort kontorslandskap, irrade runt för att försöka komma ut. Dörrar var stängda, några öppnade sig efter en stund men jag kom bara ut i ett likadant kontorslandskap. Fortsatte ta mej ut genom dörrar, lyckades efter ett tag igen men möttes av ännu ett kontorslandskap. Jag var instängd. Till och med i SLA:s lokaler dök jag upp och var fången i. (SLA= Skaraborgs Allehanda). Det var väl det jag var då jag jobbade där också. För övrigt var alla SLA:s medarbetare SLAvar. 

  Åter till verkligheten. Precis så är det idag - jag är fångad utan att kunna ta mej ut. Fysiskt fångad. Men även fången på andra sätt. Trots att sången nedan säger att jag är fri. Vi provar det - men då gäller det att ta emot friheten - på riktigt. 

   

   

   

   

   

   

   

  '

   

   

   

   

   

   


  Tecken på hopp

  Det finns hopp - tydligen var det tecken på det. Blicken fastnade på en ängel i sovrumsfönstret. Gick till köket - där satt två änglar i fönstret. Tittade åt sidan i sovrummet - där stod det "Tack Gud för allt du hjälper oss med". Fortsatte till vardagsrummet - i fönstret fick jag se två änglar till. Detta måste vara tecken på att jag skulle koncentrera mej på positiva tankar. Sen tittade jag på almanackan - där stod denna mening "Att lita på Gud ger dej styrkan att aldrig ge upp". Så jag tror på att änglarna finns.....  

   


  Ska kyrkan rädda sälar eller själar?

  Kyrkan är mer upptagen av att rädda sälarna än med att rädda själarna. Det var bra sagt av Stefan Börjesson, blivande EFS-präst. Så rätt - kyrkan är inte till för det utan, som Stefan säger, deras uppdrag är att förkunna Jesus. Går kyrkan ifrån sin grund vittrar den sönder. (Titta på klippet nedan, från 30,45 in i sändningen. Detta är så sanslöst bra).

  För min del så tycker jag att naturskydds-och miljörörelserna sköter den biten så bra själva, också flera av de politiska partierna. Kyrkans huvuduppgift bör vara att de får ut sitt unika budskap - det sköter inte miljörörelsen eller partierna åt den. Till alla miljöaktivister kan jag säga att jag är inte emot att vi tar hand om miljön men det finns andra än kyrkan som är specialister på det.  

   

   


  En bloggtest

  Jesus.....


  Carolas Facebook värd att kolla på

  Kollade på Carolas Facebook. Det är fantastiskt att hon mitt i allt annat - deltagande i Let´s Dance till exempel - kan få in texter om varför vi firar påsk och om stillhet och bönestunder. Carola kan få med allt det där på ett helt naturligt sätt och vad jag kan se utan att folk blir arga. De framför sina åsikter men inte som det oftast blir, ilskna inlägg, om det går emot deras egen uppfattning. Carola umgås i alla möjliga miljöer och ser det som naturligt att stå för det hon tror på. Därför, tror jag, respekterar andra henne precis som hon är. Hon är ett föredöme för alla kristna.....