Ugglenatt

Bloggkalender

«februari 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg

  Botten nådd i Mello

  Såå dåligt, såå dåligt.... Melodifestivalen trodde jag inte kunde bli sämre och då är det låtarna jag tänker på. Igår i den första deltävlingen var dock pausinslagen sämre än tävlingslåtarna. En dikt av Karin Boye lät höra sig i en förstörd version. Nästan allt det lilla som lästes bestod av svordomar radade på varann. Så fruktansvärt dåligt. Programledaren, tror jag det var, kom in endast iförd kalsonger och gjorde sig löjlig. Får programledarna och de medverkande vara helt intelligensbefriade? En rad skämt rörande Mello var väl ämnade att roa men vem roas av sådant pladder? Jag har hört ett flertal föreläsningar som vid första anblick verkade tråkiga men som var 100 procent roligare än den nämnda TV-underhållningen.

  Så ska vi ta musiken. Inte en enda låt som jag ansåg det värt att rösta på. Någon av artisterna verkade inte ens kunna sjunga. Detta är i och för sig inget ovanligt men då allt det andra också var dåligt kunde det känts bra med en som faktiskt behärskar sången. Om någon vill ha nåt positivt från mej så kan det sägas att Viktor Krone faktiskt lät ganska bra. Nej, jag kommer inte att se på  Mello mer hemma men hos nån kompis kan jag tänka mej det. Negativa kommentarer på det här blogginlägget är inte förbjudna men det är min egen personliga åsikt som framförs här, andra får gärna höja programmet till  skyarna om de har orsak till det.  

  I Mello förekommer väldigt sällan några riktiga musikinstrument vilket jag saknar. Här lägger jag in ett par låtar med riktiga akustiska instrument som låter jättefint. (Saronkvartetten). Vilken skillnad. Att det är religiöst behöver ingen bry sig om, det var det jag lyssnade på innan jag slog på TV:n. Det är musiken jag vill framhålla i detta fall.

  Jubla nu mitt sälla hjärta och Vackraste stjärnan - YouTube

   


  Underbara Claras fotoutmaning: MYS

  #fångafebruari


  Leva i hunger eller klaga på maten

  Upp emot 828 miljoner människor i världen idag lever i hunger. (Enligt The Hunger Project). Var nionde människa lägger sig hungrig varje kväll. Att vara medveten om detta och ändå klaga på den mat man för är inte bra. Jag vet... Men om maten inte smakar bra som är fallet med mycket färdigmat så har inte jag lätt för att äta den. Idag fick jag avsluta måltiden för att fiskgrytan smakade inte gott. Dessutom hade de lagt saffran i den (det är gott i vetebröd). 

  Hunger ger inget utrymme för att utbilda sig eller starta företag. Hunger och felnäring är världens största hälsorisk. Varje dag dör ca 17000 människor till följd av hunger. 

  Ja, man borde skämmas över att klaga på den mat som finns i ens egen del av världen. Men jag klarar inte att äta mat som inte smakar bra eller är dåligt smaksatt.  Vad gör jag då när jag är missnöjd med maten och vet hur mängder av människor har det med brist på mat?  Har inget svar på det men andra omständigheter i min värld kan också orsaka missnöjet. Blir att fortsätta dagen och göra det bästa möjliga av den...

  Några resultat av The Hunger Project och deras arbete kommer här: Organisationen finns i 13 länder i Afrika, Asien, Latinamerika. Den drivs av människor som lever i hunger.

  Från deras hemsida:

  • 12 miljoner människor nås i dagsläget av The Hunger Projects program runtom i världen.

  • Över 2 miljoner människor har deltagit i vår Vision, Commitment & Action-workshop. Denna workshop är den första aktiviteten vi anordnar när byinvånare skapar sin egen vision om en framtid fri från hunger. När de har skapat sin vision planerar de sedan hur de ska gå tillväga för att uppnå den.

  • 60 000 människor är i dag aktiva i vårt mikrofinansprogram. Programmet ger utbildning i kredit och sparande och deltagarna får tillgång till mikrolån med överkomlig ränta samtidigt som de arbetar för att stärka sina företag.

  • 530 000 kvinnor har deltagit i The Hunger Projects ledarskapsprogramVi utbildar kvinnor att bli beslutsfattare, att ta plats bland samhällets starkaste ledare och att bli entreprenörer på lika villkor.

  https://thehungerproject.se