Ugglenatt

Bloggkalender

«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg

  Fem ugglor till Espresso House

  Har inte varit nån anhängare av Espresso House - ett ganska likriktat koncept överallt. Men det går att ändra sig - frånvaron av cafébesök och mycket hemmavistelse gjorde att Espresso House på Skövde sjukhus kom att te sig som ett slags paradis i en trist vardag. Bara att komma ut nånstans och se människor. Och det blev inte sämre av att personalen på nämnda EH helt enkelt är toppen, trevliga och beredda att hjälpa till om det behövs.  Har till och med fått kaffe i kopp ett par gånger - espressokoppar visserligen men utan att behöva be om det. En extra mugg kaffe till samma pris har de också erbjudit, ja det går till och med att få bara en halv mugg. Jag kan inte minnas att Espresso House i Stockholm eller på andra platser har agerat på samma sätt. Men det kanske är annorlunda idag. Dessutom har de godare kaffe nu än tidigare. Det var ofta en del underliga smaksättningar förut. 

  Fem ugglor ger jag till Espresso House på Skövde sjukhus och ett jättefång av färgglada sommarblommor. 

  20220317_154448

  20230309_162014

   

   

   


  Ovetande till 100 procent

  Vad sker innanför de stängda lägenhetsdörrarna? Mycket - som inte grannarna har den minsta aning om. Här har jag gått omkring några dagar med misstänkt lunginflammation, 40 graders feber en dag. Inte en av mina närmaste grannar vet någonting om hur dåligt jag har mått. Kunde jag naturligtvis ha meddelat dem - det är de bästa tänkbara grannar i min trappuppgång. Men jag är ingen social människa - oftast endast på avstånd som på FB och hemsidan. Vad händer bakom de andra stängda dörrarna? Det kan jag inte heller ana. Exempel på vad som hänt har jag sen tidigare - sånt man inte vetat om - men nog borde man gjort det. Det är en anonym tillvaro vi lever i..

  Loneliness - Sad & Emotional Piano Song Instrumental - YouTube

   


  Attack mot andevärlden

  Sanslöst bra det som Jan Sköld säger. Hörde honom live i måndags och nu på förmiddagen via Youtube. Men vad jag inte förstår är varför många kristna inte använder sig av den "metod" som han talar om. Över varje stad och samhälle finns djävulen och dennes demoner för att påverka människor och församlingar. Vilket bland annat medför att få människor kommer till tro. (Enligt Jan Sköld). Många kristna tror inte att de kan göra något åt detta. Lösningen är att be om att djävulens påverkan ska försvinna. Jag tycker det är en självklarhet att göra detta - det är väl höjden av "dumhet" att inte ta vara på en sån möjlighet. Det är en stor aktivitet i andevärlden då vi ber, säger Jan Sköld. Så sätt igång då....

  Djävulen är väldigt bra på att komma med jobbiga tankar. Det finns ingenstans som han påverkar oss så mycket som i tankelivet, säger Sköld. Det har jag lätt att förstå - alla sketna tankar som snurrat genom mej den senaste tiden. Trots att min lägenhet, enligt en kompis, ser mer ut som ett kapell med många tavlor och lappar uppsatta och utlagda lite överallt. 

   Vi har härlig seger - allsång med Rolf - YouTube