Ugglenatt

Bloggkalender

«april 2023»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg

  Pling, puff och pip

  Det puffas och plingas vilt i mobilen. Jag vill inte spela nåt spel på telefonen - jag har annat som jag vill använda min tid till. Och jag vill inte bli tillagd i nån chatt som hela tiden pockar på uppmärksamhet. Det är sånt som stressar och jag tänkte satsa på mindre stressande inslag. Och se där - då jag uppdaterade några appar lades det till nya - såna jag inte vill ha. Kom igång står det och upplev produktivitet som aldrig förr. Det är just det som jag inte tänker uppnå. Jo, produktivitet på meningsfulla saker men inte med en massa onödigt.  

  Nyss kom jag med i en chatt som oupphörligt plingar. Temat för den var ganska intressant så ett litet tag får den  vara men sen stänger jag av aviseringarna. För det kan man! 

  Nu ska jag prova en medvetenhets-vandring - gå sakta och eftertänksamt, detaljerat lägga märke till kontraster utmed vägen, beröra och känna, ta upp kvistar och löv, skärpa sinnet för dofter. Sakta ner... TV-spel (troligen också spel på mobil) skapar ett brett men platt uppmärksamhetsläge, liknande vaksamheten hos vilda djur. Nej, nu tar jag till mej uppmaningen: gör det till er ambition att leva ett stilla liv.

  Malin Berglund & Anders Forsslund - Ett ljud av tystnad - YouTube

   

   

   


  Börja inte dagen med dåliga nyheter

  Jag har rätt - gör alldeles rätt. Det har jag upptäckt på ett flertal ställen, bland annat i böcker. I flera år har jag undvikit att börja dagen med negativa nyheter genom radio, TV eller tidningar. Att ta del av allt eleände kan i värsta fall förstöra en hel dag

  Nyligen läste jag följande: "Vi är så beroende av dopaminkicken som våra telefoner ger att vi inte ens kan sitta stilla i våra bilar och lyssna på musik eller nyheter, be eller prata med våra medpassagerare. Vi måste sträcka oss efter våra telefoner och riskera liv och lem för att få vår fix. Det finns inget sämre sätt att börja dagen på än med ett sms från mitt arbete, en koll av e-posten, en snabb scrollning genom sociala medier och en nyhetsuppdatering av dagens hemskheter. Och dåliga nyheter säljer, klickvänliga dåliga nyheter som har att göra med en kändis säljer ännu bättre.

  Vårt morgonnyhetsflöde ger inte en korrekt bild av världen - det är utvalt med ett fokus på allt som är ont i världen för pengarna finns i dåliga nyheter. Börja din dag stilla - i kärlek, glädje och frid utan att sugas in i världens stress, ångest och vansinne". (Skriver John Mark Comer som uppenbarligen lever som han lär). 

  Det är ju det jag har sagt i flera år. Hur konstigt en del än har tyckt att detta är så gör jag alltså helt rätt. De dåliga nyheterna får jag så gott som alltid till mej i alla fall men kanske inte så snabbt som de flesta som lever i denna hets på nyheter.   

  Silence Is Golden - YouTube

   


  TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK

  Den här trion framträdde med ett program arrangerat av Fonus. Schlager och kristen sång i en skön blandning med texter om livet och roliga historier. Paul Sahlin hade på 70-talet sin fanclub på Brunnsgatan i Tibro. Men då kallade han sig för Paul Paljett. 

  Laila Westersund sjöng en gammal 30-talslåt "Med mej ska du segla runt världen". Hennes föräldrars kärlekssång. Tommy Dahlman som skrivit flera böcker om livsmod gav goda råd. Till exempel: Ge aldrig upp - dagens enorma ekträd var gårdagens frön som inte kunde stoppas.

  Bilderna är från ett framträdande på Prisma Teknik i Tibro 2010.

  laila pÕ scenen

  Laila på scenen.

   uno och paul

  Paul Sahlin skriver autografer till bland andra Uno Magnusson.

  laila och janne

  Laila Westersund tillsammans med dåvarande ägaren till Prisma Teknik, Janne Lund.

  tommy, laila, paul

  Tommy Dahlman, Laila Westersund och Paul Sahlin.

   


  Dags att byta livsstil?

  Brådska är ingenting för mej - det vet jag sen länge. Och i en bok om stress får jag det verkligen bevisat hur oerhört skadligt det är. Där finns också flera bra råd för ett mera lugnt liv. En mall för detta är hur Jesus levde. John Mark Comer skriver: "Jesus tog inte en tur till köpcentret för att hitta en ny outfit för ett framträdande i templet, han var fri från allt missnöje och distraktion som kommer av för mycket pengar och prylar vi inte behöver." Och det är väldigt enkelt att vara en lärling till Jesus, läser jag, bara att leva som han levde och ta hans liv som sin mall, sin modell, sitt mönster. "Om du vill uppleva Jesu liv måste du anta Jesu livsstil". 

   Velg Jesus - YouTube