Ugglenatt

Bloggkalender

«december 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg

  Herr Statsminister

  Hittade en teckning med följande text:

  "Herr Statsminister. Hjärnan är en underbar maskin, den herr Statsminister, börjar arbeta när man stiger upp på morgonen och herr Statsminister, den stannar inte förrän man herr Statsminister, kommit till riksdagshuset". 

  Så kan det säkert vara...

  Och löften är populärt bland politiker - blå, röda, gröna eller löften av annan färg - det är lika illa.....

  Blå löften - YouTube


  Högt bensinpris?

  Bensinpriset i Sverige är inte så farligt dyrt. I Haiti steg det till 157 kronor per liter förra året. Och Haiti är ett land där åtta av tio har mindre än 20 kronor per dag att leva för. Så vadå, vad klagar vi i Sverige för.....

   Varför klaga - YouTube

   


  Fler och fler kan bli politiker

  Det bådar gott inför nästa val. Tillgången på politiker bör bli god. Varför? Jo, jag har fått så många inkonsekventa svar från olika människor, svar som inte går att förstå sig på och som inte tycks ha nåt med det aktuella sammanhanget att göra. De här människorna har de bästa tänkbara förutsättningar för att bli politiker. För deras tankeverksamhet ser ut att vara helt avstängd. Så se fram emot att få många kandidater att välja på. 

   

   


  Säg nej till lagom

  Gode Gud, bevara oss från allt som är lagom. Bevara oss från lagom kristna kyrkor, politiker som är lagom, lagom anpassad nyhetsbevakning och politiska partier som vill jobba på en lagom nivå. Kristdemokraterna har i dag släppt ner en broschyr i mitt postfack där de propagerar för ett lagom EU. Deras rubrik skriker ut "Make EU lagom again". Gode Gud bevara oss från ett parti som förespråkar en lagomtillvaro. Är deras ambition att vara lika lagom i övriga frågor har de inte mycket att komma med. Och jag ska absolut inte rösta på ett sådant parti. Nej, jag önskar mej ett parti som vågar gå en annan väg, törs profilera sig på ett tuffare sätt. Och varför använda sig av svengelska. Det för tankarna till slutet av 50-talet och låten "Sugartime". Några rader ur denna: "Ja, tänk så mycket sugar det finns i USA, honey alla mornar....Sugar in the morning, sugar in the evening, sugar varenda dag".

   

   


  Den resan gick galet

  Tänk vad resor folk gör idag, allt är visst en resa. Nu var det en resa som Miljöpartiet gjort som nämndes på TV. Ser att jag har också gjort en resa genom politiken i samband med valet som nyss varit. Och huga vilken resa det blivit - började med ett totalt ointresse för politik då jag första gång fick rösta. Nästa anhalt var lite åt Centern med som jag trodde då, en bra miljöpolitik, så en hastig infart på Moderaternas bana. Men usch då, moderater ville bara ha starkt försvar i en blandning med starka drycker. Så bäst att passa sig för sånt. Efter det blev resan så slingrig att jag inte minns vad som hände riktigt.

  Kristdemokraterna lyckades med åren behålla mina röster ganska bra, tills de blev allt flummigare och "okristna". Men på en resa går det bra att ta nya vägar ibland och Ny Framtid var en ny grej. Åh vad härligt att i protest mot de etablerade partierna prova nåt nytt. Sen fick KD nån röst emellanåt, i alla fall lokalt. Men det så kallade kristna alternativet började mer och mer effektivt köra bort mej. De går inte min resas väg..... Hittade då en ny väg, knappt märkbar men Kristna Värdepartiet fanns där.

  Inte ens de var mycket att ha så inför det nyligen genomförda valet gick min resa i diket, körde av vägen helt enkelt. Det krävdes stora ansträngningar att komma upp ur diket igen. Till sist gick resan ännu en gång in på Kristna Värdepartiets stig. Får ta det som bjuds när det inte bjuds mer än smulor... Vilse är jag likväl för jag kör på två vägar - den andra tillhör Vänsterpartiet. Skit samma, KVp och V är väl inte någon större skillnad på. Eller gick min resa alltför galet....

   


  Partiledare kan man inte lita på

  Kan man tro på politikerna? Partiledarna i söndagens debatt? Inte låter de särskilt trovärdiga. Bara talar om hur mycket bättre det egna paritet är och hur mycket de gjort i jämförelse med något annat parti. Partiledardebatten ser jag mer som ett underhållningsprogram med hög irritationsnivå. Förde mej ett steg närmare ett beslut att inte rösta i nästa val. Ett spår av glädje tillförde Liberalernas Jan Björklund som är ganska rolig. De andra partiledarna är stela och tråkiga, endast inriktade på skryt inför framtiden och beröm till sitt eget parti för allt som de tycker de har gjort bra. Som sig bör i en äkta TV-såpa lade de in en gnutta kärlek. Se mej i ögonen älskling.... För det var så de menade eller? 

   

   

   

  Jag har placerat min blogg i Tibrobloggkartan.se!


  RSS