Ugglenatt

Bloggkalender

«december 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg


  Sverige etta i Europa

  Sverige ligger i topp då det gäller flest dödsskjutingar i Europa. De politiska partierna har förslag på bland annat skärpta straff. Flavia Perez som växt upp i skuggan av kriminella nätverk har ett helt  annat förslag. Hon förespråkar kärlekens väg. "Med hårdare straff kommer gatan att bli ännu hårdare", säger hon i en intervju. Man ska gå till roten med problemen och orsakerna, menar hon. Många vill lämna gängkriminaliteten idag . Flera har också gjort det då de fått uppleva en tro.  Bland andra Sebastian Stakset som gått från att ha varit ökänd gangsterrappare till att bli Jesusälskare som sprider hopp till andra som varit i samma situation som han.  

  Då undrar jag: varför satsar inte politikerna på en annan väg? Varför fortsätta med något som inte fungerar? Börje Erdtman och Ankarstiftelsen har erfarenheter från Colombia där massor av fångar blivit helt förvandlade. Varför inte satsa på evangelisation i svenska fängelser? Bara idioter tror att de kan få ett annat resultat av att göra samma misstag igen och igen...

   Sebastian Stakset x Kristian Mecha - GUNS & ROSES (officiell video) | @sebastianstakset85 - YouTube


  Attack mot andevärlden

  Sanslöst bra det som Jan Sköld säger. Hörde honom live i måndags och nu på förmiddagen via Youtube. Men vad jag inte förstår är varför många kristna inte använder sig av den "metod" som han talar om. Över varje stad och samhälle finns djävulen och dennes demoner för att påverka människor och församlingar. Vilket bland annat medför att få människor kommer till tro. (Enligt Jan Sköld). Många kristna tror inte att de kan göra något åt detta. Lösningen är att be om att djävulens påverkan ska försvinna. Jag tycker det är en självklarhet att göra detta - det är väl höjden av "dumhet" att inte ta vara på en sån möjlighet. Det är en stor aktivitet i andevärlden då vi ber, säger Jan Sköld. Så sätt igång då....

  Djävulen är väldigt bra på att komma med jobbiga tankar. Det finns ingenstans som han påverkar oss så mycket som i tankelivet, säger Sköld. Det har jag lätt att förstå - alla sketna tankar som snurrat genom mej den senaste tiden. Trots att min lägenhet, enligt en kompis, ser mer ut som ett kapell med många tavlor och lappar uppsatta och utlagda lite överallt. 

   Vi har härlig seger - allsång med Rolf - YouTube


  Ska kyrkan rädda sälar eller själar?

  Kyrkan är mer upptagen av att rädda sälarna än med att rädda själarna. Det var bra sagt av Stefan Börjesson, blivande EFS-präst. Så rätt - kyrkan är inte till för det utan, som Stefan säger, deras uppdrag är att förkunna Jesus. Går kyrkan ifrån sin grund vittrar den sönder. (Titta på klippet nedan, från 30,45 in i sändningen. Detta är så sanslöst bra).

  För min del så tycker jag att naturskydds-och miljörörelserna sköter den biten så bra själva, också flera av de politiska partierna. Kyrkans huvuduppgift bör vara att de får ut sitt unika budskap - det sköter inte miljörörelsen eller partierna åt den. Till alla miljöaktivister kan jag säga att jag är inte emot att vi tar hand om miljön men det finns andra än kyrkan som är specialister på det.  

   

   


  Pannkakor för en godare värld

  Pannkakor vart man än ser. I Uppsala, Borås, Borlänge, Jakobsberg, Örebro, Malmö. Överallt bara pannkakor. Nej, det finns sylt och grädde också. Pannkakskyrkan står bakom detta och de vill nå Sveriges ungdomar genom att bara finnas - på stan. Det gör dom genom att bjuda på pannkakor. Den första Pannkakskyrkan startade 2006 i Uppsala. Tänkte att vi gör lite reklam för denna aktivitet här på Ugglenatt. Vet inte hur det är med verksamheten just i år, som ju är ett alldeles speciellt år. Ser ut att vara inaktivt på flera platser. Men kolla upp där du bor! Och finns det ingen pannkakskyrka så går det bra att starta en.

  E-mail: hej@pannkakskyrkan.se

   

   

   

   


  Tro i rörelse

  Du är bättre än en mjukglass. Ja, så kan man skriva på lappar med uppmuntrande ord som ges till människor omkring oss. Att lyssna på Emma Bergkvist är uppmuntrande. Skit i alla andra - gör något av det Gud gett dej. Sätt din tro i rörelse - idag kanske Gud vill använda dej. 

   

   

   


  Nytt från Sápmi - Samernas rike

  Sápmi och samerna är det mycket publicitet kring numera och det är jättebra. Det som kommer att stå här är säkert inte känt för så stor del av allmänheten. Sápmi Nord är en ny grupp inom EFS (Evangeliska fosterlandsstiftelsen). Prästen Maria Smeds fick en uppmaning från Gud att besöka samerna. Hon som inte varit längre norrut än Luleå. Efter kontakt med en same fick hon flera kontakter med folk däruppe via chatt. Nu bor Maria i Övre Soppero och verksamheten i EFS Nord Sápmis är igång. De har bönesamlingar varje vecka och fler planer är på gång. Gruppen vänder sig till alla i området och affischering görs på både samiska och svenska. Maria hoppas att gruppen kan bidraga till en mer levande och lovsjungande svensk kyrka i norra Sverige. 

  Fantastiskt fint initiativ som började med rösten från Gud!

  Lycka till önskar jag!

  På EFS Nord Sápmi Facebook finns mer intressant info, t.ex. sång från Lannavaara minneskyrka ,en av gruppens mötesplatser.

   (Källa: EFS tidning Budbäraren)


  Evangelisation på sociala medier

  Tänkte slänga den, IBRA Radios tidning. Men vilken tur att jag inte gjorde det, utan att läsa den. "Hoppets Borg" eller Umut Kalesi på turkiska. En kristen Youtubekanal för unga storstadskillar i Turkiet. Musikvideoproduktioner av högsta kvalitet lockar till sig tittare. Musik är en viktig del av turkisk kultur. Men innehållet - evangeliet - är det som skapar engagemang. Ett av klippen har 180 000 nedladdningar - på bara ett år. Turkar har tröttnat på religion men kvar finns tron på Gud. Och de attraheras till kyrkor och de troendes böner. Över 70 procent av folket i Turkiet är aktiva på sociala medier och ännu fler bland de yngre. Användandet av Facebook är bland det högsta i världen. Ebba Brauer skriver om hur ungdomar kan vara självtränade IBRA-missionärer. Budskapet delas på sociala medier och når till de mest avlägsna platser. Genom nya plattformar - till nya världar. 

  Det kan vi också - dela positiva nyheter, allt bra som händer runt om i världen. 

   


  RSS