Ugglenatt

Bloggkalender

«december 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg

  Var med och bygg upp barnens fristad

  860 miljoner människor i världen går och lägger sig hungriga på kvällen, var tionde medmänniska. Men det går inte att bara konstatera och beklaga sig över hur hemskt detta är. Det behöver göras något. Efter gårdagskvällens meddelande om ovan nämnda situation läste jag idag att på förskolan i Manga vid Sâo Franciscofloden i Brasilien går många barn som inte får nån mat hemma och som också är undernärda. Så vad gjorde jag då? Ja, det bästa var ju att skicka en summa pengar, tyckte jag. Förskolans lokaler behöver renoveras efter 31 års användning. Och Hoppets Stjärna som driver skolan behöver pengar till att rusta upp skolan. Så att de kan hjälpa fler barn med skolgång och mat. 

   


  Från min gamla blogg: Coffee talk in the Garden House

  Allt kan inte ha kommit till av en slump, det kan inte vara big bang, sa han med cykeln. Nä, jag tror på Gud, sa han. Och man ska lyssna på höger öra, där hörs Gud. Lyssnar man på vänster öra är det han med hornen som talar. Sa han med cykeln. För det hade en pastor talat om för honom. Har man lyssnat på det högra örat, de dagarna går det bra, då vågar man mer. Sa han... Politiken måste vara i kris, trodde han. De väljer folk som inte vet vad de talar om, de har inga andra, trodde han. Intelligenta människor (som dem han talade med idag) inspirerar. Sex ger stimulans, som söta kakor gör. Det är sant, sa han. Vinden in the garden blev sval, tyckte han. Vi drar oss inomhus. Det var mycket som väntade, någon ensam väntade på något från honom. Alla inblandade drog vidare, kanske lyssnade till rösten i höger öra. Coffee talk var slut. Tänk om alla levde som folk gör mest, då hade man inte fler minnesvärda ögonblick än som ryms i ett dåligt TV-program.

   


  Det är ganska tråkigt att fler inte känner till...

  Bloggutmaning! Tycker det är tråkigt att fler inte känner till vad mycket positivt som sker i Sverige idag. Tänker just nu framförallt på de många som får helt förvandlade liv genom att de blivit kristna och funnit nåt mera att leva för. Det verkar som de flesta inte har en aning om detta. Istället pratar de om hur illa det är ställt med missbruk, kriminalitet och allt möjligt annat och suckar uppgivet: det finns inget som hjälper för såna människor, de kommer aldrig att bli bättre. Vad ser de? Letar de upp allt negativt de kan hitta och blundar för de bra saker som händer? Vill de inte se att det finns hopp för mycket som ser hopplöst ut? Jag förstår mej inte på dom....

  På LP-kontakterna ute i landet sjunger före detta missbrukare om det nya liv de funnit.  Här på LP i Borås med Kalle Rönngård som ledare för sången.

   

   


  RSS