Ugglenatt

Bloggkalender

«november 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inläggen
Vem är Laila - på resa i USA 1983?
Det ogästvänliga Tibro
Bort med julljusen - våren är här
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2024
2023
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg

  Satsa på liv och ljus

  Kyrkan behöver sprida mer av liv och ljus. Allhelgonahelgen har passerat med stort fokus på de döda. Framför allt Svenska kyrkan bör ta fram mer av liv, hopp och ljus till människor istället för att göra stora arrangemang med fokus på de döda. Människor utanför kyrkorna är också som galna i att tända ljus och tillbringa ansenlig tid på kyrkogårdarna. Här behöver kyrkan sprida ett budskap om hopp och inte satsa så mycket på att bjuda in till minnesstunder och ljuständningar. Se till att pingsthelgen blir några dagar då det fokuseras på den Helige Ande för det är spännnande grejer. "Vanligt" folk begriper ingenting och Svenska kyrkan ligger ungefär på samma nivå. Pingstkyrkorna är det annorlunda med för de har till och med pingst i samfundsnamnet.

  Så berätta om Anden och att den är verksam än idag, inte något förlegat som bara hände en pingstdag för längesen. Jag förstår att staten ville ha bort annandag pingst. För det första förstår de inte anledningen varför vi firar pingst och om de har någon aning om varför vill de säkert tona ner det budskapet. Det kan ju hända saker..... och det skulle vara hemskt. Eller? Därför tycker jag att annandag pingst tas tillbaka som helgdag. Kanske har en ny regering bättre tankar än den som tog bort den. 

   

   


  Skattjakt bland människor

  Svampletare - nej det har jag aldrig varit. Leta svamp och bär är ingenting för mej, tråkigt och glädjedödande. Men Kerstin Oderhem, missionsföreståndare i EFS, har gett en annan syn på denna trista sysselsättning. Hon ser "sökandet efter svamp som en skattjakt utan given utgång på vad hon ska hitta". Hennes idé blir då att kristna skulle vara som svampletare i Guds rike. Gud har gett oss männniskor som skatter åt varandra, säger hon. Kerstin Oderhem: "Tänk om vi var skattletare som sökte efter människor med Guds blick". 

  För mej låter detta oändligt mycket mer spännande än att gå i skogen och få ont i kroppen efter svampletande djupt ner i mossan. Så låt oss ge oss av och hitta behoven hos människor och i samhället.... Let´s go.....  


  Senaste boken du läst?

  Bloggutmaning! Senaste boken jag läst heter "Och Gud ändrade sig för att hans folk vågade be". skriven av Broder Andrew - grundare av "Open Dors" - en organisation som arbetar för förföljda kristna. Boken går ut på att de kristna ska be mera och göra sig öppna för Guds påverkan och göra skillnad i världen. De kristna har makten att förändra mänsklighetens historia till det bättre. Men Satan vill desperat hindra kristna från seriös bön. Om du söker ett fridfullt, förutsägbart liv, är det kanske lika bra att du slår igen boken och ger bort den till någon som söker lite spänning i tillvaron, skriver Broder Andrew. 

  Så om man tar den här boken på allvar kan livet vändas upp och ner och vad som helst kan hända. Men då gäller det att inte hemfalla åt kristen fatalism, en ödestro som många kristna har idag, enligt författaren. 

  Bok, Och Gud ändrade sig

   


  Är Runar Sögaard mutad av Dagen?

  Är Runar så dålig som andra säger? Eller? Jag funderar över den nyutkomna boken av Runar Sögaard. Carola gråter och är ledsen och arg över sin tid som gift med honom. Kan förstå det - finns säkert flera orsaker till det. Så läser jag Dagens intervju med Runar angående boken. Han presenterar sig själv som "en bra kille" och berömmer sig själv på olika sätt. Självklart gör han det även om det av bokens titel framgår att han brutit mot nio av Guds tio bud. Det är många som gjort det, både kristna och andra. (Undrar hur många jag har brutit mot. Ska titta på det sen.) 

  Allmänt verkar folk tro sig veta hurdan Runar är. Det har de förstått länge, som de skriver i kommentarer på Carola official på Facebook. Jo jo, det går an att veta saker om människor man inte känner. De vet också hur Carola är men då går tonen i positiva ordalag. Och hon har gjort många bra saker - bjudit hem invandrare som fått bo i hennes hus även då hon inte varit hemma, bjudit tiggare på mat och mycket annat. Hon är ett föredöme i flera sammanhang. (Tänk om alla kristna vore som hon.)

  Jag vet inte om Runar har gjort så mycket i den vägen. Men jag har hört bra predikningar av honom. Så jag tycker inte man ska säga så mycket skit om honom som det görs. I intervjun i Dagen säger han att kyrkorna har missat mycket och att det idag inte finns någon församling värd namnet, där det är väckelse. Helt rätt - kyrkorna har missat mycket och är ofta fega och oföretagsamma. Men det finns bra församlingar. Har jag kunnat hitta det då kan vem som helst göra det så kritisk som jag är. Sankta Clara kyrka i Stockholm och Olaus Petri församling i Örebro ligger i topp. 

  Sen frågar jag mej varför allt som sägs om Runars relation med Carola är var de träffades och när de gifte sig. Står det inget i boken om det negativa som sägs ha varit under deras tioåriga giftermål? Eller är det Dagens reporter som utesluter det? Är han mutad av Runar? Journalister kan man inte heller lita på.

  Hallå! Klicka på länken så min sida får fler besökare!

   

   

   

   

   

  blogglista.se


  RSS