Ugglenatt

Bloggkalender

«februari 2024»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829

Senaste inläggen
Vem är Laila - på resa i USA 1983?
Det ogästvänliga Tibro
Bort med julljusen - våren är här
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2024
 •    Februari
 •    Januari
 • 2023
  2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg

  Är Runar Sögaard mutad av Dagen?

  Är Runar så dålig som andra säger? Eller? Jag funderar över den nyutkomna boken av Runar Sögaard. Carola gråter och är ledsen och arg över sin tid som gift med honom. Kan förstå det - finns säkert flera orsaker till det. Så läser jag Dagens intervju med Runar angående boken. Han presenterar sig själv som "en bra kille" och berömmer sig själv på olika sätt. Självklart gör han det även om det av bokens titel framgår att han brutit mot nio av Guds tio bud. Det är många som gjort det, både kristna och andra. (Undrar hur många jag har brutit mot. Ska titta på det sen.) 

  Allmänt verkar folk tro sig veta hurdan Runar är. Det har de förstått länge, som de skriver i kommentarer på Carola official på Facebook. Jo jo, det går an att veta saker om människor man inte känner. De vet också hur Carola är men då går tonen i positiva ordalag. Och hon har gjort många bra saker - bjudit hem invandrare som fått bo i hennes hus även då hon inte varit hemma, bjudit tiggare på mat och mycket annat. Hon är ett föredöme i flera sammanhang. (Tänk om alla kristna vore som hon.)

  Jag vet inte om Runar har gjort så mycket i den vägen. Men jag har hört bra predikningar av honom. Så jag tycker inte man ska säga så mycket skit om honom som det görs. I intervjun i Dagen säger han att kyrkorna har missat mycket och att det idag inte finns någon församling värd namnet, där det är väckelse. Helt rätt - kyrkorna har missat mycket och är ofta fega och oföretagsamma. Men det finns bra församlingar. Har jag kunnat hitta det då kan vem som helst göra det så kritisk som jag är. Sankta Clara kyrka i Stockholm och Olaus Petri församling i Örebro ligger i topp. 

  Sen frågar jag mej varför allt som sägs om Runars relation med Carola är var de träffades och när de gifte sig. Står det inget i boken om det negativa som sägs ha varit under deras tioåriga giftermål? Eller är det Dagens reporter som utesluter det? Är han mutad av Runar? Journalister kan man inte heller lita på.

  Hallå! Klicka på länken så min sida får fler besökare!

   

   

   

   

   

  blogglista.se


   
   
   
  :) ;) :D :( :O :P :| :S