Ugglenatt

Bloggkalender

«december 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inläggen
Stoppa reklamen
Herr Statsminister
Är Djurens dag bortglömd?
Ylva och Christian
COSMOS COWBOYS
Café Smått och Gott
Be för Sverige
Högt bensinpris?
Viktigt att tänka själv
Reflektioner efter läsning: Lönar sig inte skälla på Facebook

Senast kommenterade
Herr Statsminister
TOMMY DAHLMAN, LAILA WESTERSUND OCH PAUL SAHLIN PÅ PRISMA TEKNIK
Ovetande till 100 procent
Botten nådd i Mello
Vid vedhögen
Lånade pianonoter
Det var inte tillräckligt
Buckersfield på ny cd
Predikan glömd vid kyrkkaffet
Tankar kan förstöra en hel dag

Kategorier
Allmänt
Bloggar
Bloggtest
Böcker
Caféer
Digitalt
Evangelisation
Facebook
Fotoutmaning
Funderingar
Hopp
Introduktion till Bloggens musikavdelning
Kristet
Kyrkor
Mat
Mat
Min värld
Minnen och melodier
Musik
Politik
Rädda regnskog
Sport
Språk
Youtubeklipp

Arkiv
2023
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017

  Blogg

  Tankar kan förstöra en hel dag

  Tänk inte mer än nödvändigt och framförallt inte på morronen eller förmiddagen. Allt börjar i tanken, sägs det och det har jag märkt alltför väl. Tankar, speciellt på kommande aktiviteter och  olika besök som är inbokade är jobbiga men också mycket annat som kan dyka upp i sinnet. De där tankarna kan förstöra en hel dag, kanske en hel vecka eller ännu värre påverka hela ditt liv. Jag tror inte att överdrivet tänkande kommer från det goda. Idag var en sådan dag som riskerade att bli helt förstörd. Ännu mer säker på att det inte är goda krafter som skickar de där tankarna blev jag då jag någon timme senare fick se ett citat på ett papper: "Avvisa tankar från mörkrets makter". Och den uppmaningen tog jag fasta på vilket räddade denna fredag. 

  Här några vemodiga tankar med Eddie Meduza.

   


  Det finns mera

  "Vi förstod aldrig att vi kunde önska oss mer än så av livet" (We never knew we could want more than that out of life) sjunger den amerikanske sångaren och kompositören Billy Joel i låten "Scenes from an italian restaurant".

  "Men det kan man - det finns mera. Det finns en stor risk i att vi ser på vem vi är, var vi är och vad vi har som det enda betydelsefulla. Ta dig tid att drömma. Tänk på vad du är kapabel till och lev efter det" (Matthew Kelly) 

   


  Var med och bygg upp barnens fristad

  860 miljoner människor i världen går och lägger sig hungriga på kvällen, var tionde medmänniska. Men det går inte att bara konstatera och beklaga sig över hur hemskt detta är. Det behöver göras något. Efter gårdagskvällens meddelande om ovan nämnda situation läste jag idag att på förskolan i Manga vid Sâo Franciscofloden i Brasilien går många barn som inte får nån mat hemma och som också är undernärda. Så vad gjorde jag då? Ja, det bästa var ju att skicka en summa pengar, tyckte jag. Förskolans lokaler behöver renoveras efter 31 års användning. Och Hoppets Stjärna som driver skolan behöver pengar till att rusta upp skolan. Så att de kan hjälpa fler barn med skolgång och mat. 

   


  Hallå - var är inspirationen?

  Vart tog inspirationen vägen? Den som resulterade i skriverier här på bloggen. Jo, jag förstår, för att få inspiration måste man läsa eller se nåt intressant men inte ens det är tillräckligt om man inte kommer ut från lägenheten. Man behöver också ut och träffa människor och uppleva saker. Är man som jag varit en längre tid mest hemma i lägenheten och går mellan soffan och spisen kommer ingen inspiration. Det är inget som framkallar den. Tanken på varför jag är så oinspirerad gav i alla fall inspiration till detta blogginlägg. 

   

   


  Kärleksbomba hela världen

  Varför är det så få som tror på det omöjliga? Jag tycker att kriget i Ukraina ska få en helt annan inriktning. Möt det onda med det goda - kärleksbomba Putin med blommor och hjärtan. Att möta våld med våld för inte ett steg närmare något positivt. Några som sprider hopp mitt i krigets Ukraina är Mediemission International. I flera städer ses deras 120 meter långa och 10 meter höga skyltar med texten "Power to Change". Både ryska och ukrainska soldater ser budskapet. Organisationens representanter har med sig förråd av mat och mediciner och de använder inte vapen mer än i självförsvar. De delar ut Nya testamenten i stora områden av Ryssland och ryska Fjärran Östern. "Evangeliet är den enda faktorn som övervinner bitterhet och ilska och kan ge en person förmågan till förlåtelse och försoning", menar de. Det här är rätt metod att möta våldet, anser jag. Värt att prova i flera sammanhang......Fram för kärleksbombningar i Ryssland, Ukraina och över hela världen....

  http://www.facebook.com/mediemission

   


  Du är en influencer

  Känner du dig som en loser? Det är du inte! Du är en influencer! Jag trodde tills för ett par timmar sen att jag var då inte någon influencer. Nej, det är bara de som har mängder av följare på Youtube, Instagram och liknande plattformar, trodde jag. Men icke då... alla kan vara influencers.. Våga tro att Gud serJesus i dig! Då kan du påverka den plats där du är, det land du lever i och hela övriga världen. Vilken möjlighet! Sätt igång här och nu....

   

   


  Trettondagsafton - lite kvar av julen

  Trettondagsafton - har försökt frammana en känsla av att det är en speciell dag med lite kvar av julen. Tibro - vintrigt, snöigt med kall västvind. Julljusstakarna lyser fortfarande i de allra flesta fönster. Någon julgran här och där. En speciell dag det är det - vissa affärer stänger tidigare.

  Tibros modernaste café - Jussiy Cake - har öppet till sin vanliga stängningstid. Lite för många människor där, vill inte ha några så nära mej, men det klarade sig nog. En peaconpaj med grädde var inte vad jag tänkt mej men svårt att välja bland mycket annorlunda bakverk. Vid jämförelse med Tibros andra caféer tycks det vara en specciell grupp av folk som besöker Jussiy Cake. Lite yngre mot de som brukar vara på Villans café. Mest obekanta för mej - samtalen är av ett annat slag vilket får mej att känna mej som på ett café i en större stad. En riktigt positiv känsla...

  I högtalarna är det 60-talsmusik med ett kort avbrott för något av typ hårdrock. Den lilla granen och julklappspaketet på den gamla järnspisen lyser fint ut i lokalen. Själv läser jag om hur väckelseröreelserna startade i början av 1800-talet och som förändrade många svenskars liv. Då stängningsdags närmade sig gav sig cafégästerna iväg "hem till sin egen lilla lägenhet" som en av dem uttryckte det. På hemvägen kändes den kyliga vintervinden ännu mer men på bättre humör var jag. Och jag tänkte att det är helt underbart att Tibro har flera så trevliga caféer men ändå ganska olika varandra. 

   

   


  Tidaholmscafé uppmanar till handling

  Fika först - rädda världen sen. Stod det på personalens tröjor på Nohrbergs konditori i Tidaholm. Vad gör man vid en sån uppmaning? En bra början är att hjälpa till att rädda regnskogen. Så det blir att betala in medlemsavgiften till föreningen Rädda regnskog. Dom har projekt i flera länder i Sydamerika bland annat i Colombia där jag tidigare hade fadderbarn och i Ecuador som jag haft mycket kontakt med genom radion. 

  Uppmaningen från caféet idag kom väldigt lömpligt då jag ändå skulle bli medlem i nämnda förening. Det går inte att bara prata om att det är så hemskt med allt som händer  - fråga dej om du kan göra något åt det och i så fall gör det.

  https://raddaregnskog.se 

   

   


  Leta upp mörkret och kväv det

  Hänger du med ut och letar upp mörkret? Det ska jag göra idag. Mörkret är inte svårt att upptäcka för det finns överallt. "Och vi får möjligheter var dag att bekämpa det mörker som vi upptäcker, ondskan som omger oss i varje hörn av världen". (Christine Caine)

  Möjligheterna är många, jättemånga. Det blir spännande att se vad jag hittar idag. Och när jag hittat mörkret är det bara att leta fram ljus och sprida ut det. "För ljuset är en fara för mörkret och kväver det". (Christine Caine) Någon som vill följa med? Det här ska bli spännande... 

   


  Satsa på liv och ljus

  Kyrkan behöver sprida mer av liv och ljus. Allhelgonahelgen har passerat med stort fokus på de döda. Framför allt Svenska kyrkan bör ta fram mer av liv, hopp och ljus till människor istället för att göra stora arrangemang med fokus på de döda. Människor utanför kyrkorna är också som galna i att tända ljus och tillbringa ansenlig tid på kyrkogårdarna. Här behöver kyrkan sprida ett budskap om hopp och inte satsa så mycket på att bjuda in till minnesstunder och ljuständningar. Se till att pingsthelgen blir några dagar då det fokuseras på den Helige Ande för det är spännnande grejer. "Vanligt" folk begriper ingenting och Svenska kyrkan ligger ungefär på samma nivå. Pingstkyrkorna är det annorlunda med för de har till och med pingst i samfundsnamnet.

  Så berätta om Anden och att den är verksam än idag, inte något förlegat som bara hände en pingstdag för längesen. Jag förstår att staten ville ha bort annandag pingst. För det första förstår de inte anledningen varför vi firar pingst och om de har någon aning om varför vill de säkert tona ner det budskapet. Det kan ju hända saker..... och det skulle vara hemskt. Eller? Därför tycker jag att annandag pingst tas tillbaka som helgdag. Kanske har en ny regering bättre tankar än den som tog bort den. 

   

     RSS