Blogg

Hallå - var är inspirationen?

Vart tog inspirationen vägen? Den som resulterade i skriverier här på bloggen. Jo, jag förstår, för att få inspiration måste man läsa eller se nåt intressant men inte ens det är tillräckligt om man inte kommer ut från lägenheten. Man behöver också ut och träffa människor och uppleva saker. Är man som jag varit en längre tid mest hemma i lägenheten och går mellan soffan och spisen kommer ingen inspiration. Det är inget som framkallar den. Tanken på varför jag är så oinspirerad gav i alla fall inspiration till detta blogginlägg. 

 

 


Kärleksbomba hela världen

Varför är det så få som tror på det omöjliga? Jag tycker att kriget i Ukraina ska få en helt annan inriktning. Möt det onda med det goda - kärleksbomba Putin med blommor och hjärtan. Att möta våld med våld för inte ett steg närmare något positivt. Några som sprider hopp mitt i krigets Ukraina är Mediemission International. I flera städer ses deras 120 meter långa och 10 meter höga skyltar med texten "Power to Change". Både ryska och ukrainska soldater ser budskapet. Organisationens representanter har med sig förråd av mat och mediciner och de använder inte vapen mer än i självförsvar. De delar ut Nya testamenten i stora områden av Ryssland och ryska Fjärran Östern. "Evangeliet är den enda faktorn som övervinner bitterhet och ilska och kan ge en person förmågan till förlåtelse och försoning", menar de. Det här är rätt metod att möta våldet, anser jag. Värt att prova i flera sammanhang......Fram för kärleksbombningar i Ryssland, Ukraina och över hela världen....

http://www.facebook.com/mediemission

 


Du är en influencer

Känner du dig som en loser? Det är du inte! Du är en influencer! Jag trodde tills för ett par timmar sen att jag var då inte någon influencer. Nej, det är bara de som har mängder av följare på Youtube, Instagram och liknande plattformar, trodde jag. Men icke då... alla kan vara influencers.. Våga tro att Gud serJesus i dig! Då kan du påverka den plats där du är, det land du lever i och hela övriga världen. Vilken möjlighet! Sätt igång här och nu....

 

 


Trettondagsafton - lite kvar av julen

Trettondagsafton - har försökt frammana en känsla av att det är en speciell dag med lite kvar av julen. Tibro - vintrigt, snöigt med kall västvind. Julljusstakarna lyser fortfarande i de allra flesta fönster. Någon julgran här och där. En speciell dag det är det - vissa affärer stänger tidigare.

Tibros modernaste café - Jussiy Cake - har öppet till sin vanliga stängningstid. Lite för många människor där, vill inte ha några så nära mej, men det klarade sig nog. En peaconpaj med grädde var inte vad jag tänkt mej men svårt att välja bland mycket annorlunda bakverk. Vid jämförelse med Tibros andra caféer tycks det vara en specciell grupp av folk som besöker Jussiy Cake. Lite yngre mot de som brukar vara på Villans café. Mest obekanta för mej - samtalen är av ett annat slag vilket får mej att känna mej som på ett café i en större stad. En riktigt positiv känsla...

I högtalarna är det 60-talsmusik med ett kort avbrott för något av typ hårdrock. Den lilla granen och julklappspaketet på den gamla järnspisen lyser fint ut i lokalen. Själv läser jag om hur väckelseröreelserna startade i början av 1800-talet och som förändrade många svenskars liv. Då stängningsdags närmade sig gav sig cafégästerna iväg "hem till sin egen lilla lägenhet" som en av dem uttryckte det. På hemvägen kändes den kyliga vintervinden ännu mer men på bättre humör var jag. Och jag tänkte att det är helt underbart att Tibro har flera så trevliga caféer men ändå ganska olika varandra. 

 

 


Tidaholmscafé uppmanar till handling

Fika först - rädda världen sen. Stod det på personalens tröjor på Nohrbergs konditori i Tidaholm. Vad gör man vid en sån uppmaning? En bra början är att hjälpa till att rädda regnskogen. Så det blir att betala in medlemsavgiften till föreningen Rädda regnskog. Dom har projekt i flera länder i Sydamerika bland annat i Colombia där jag tidigare hade fadderbarn och i Ecuador som jag haft mycket kontakt med genom radion. 

Uppmaningen från caféet idag kom väldigt lömpligt då jag ändå skulle bli medlem i nämnda förening. Det går inte att bara prata om att det är så hemskt med allt som händer  - fråga dej om du kan göra något åt det och i så fall gör det.

https://raddaregnskog.se 

 

 


Leta upp mörkret och kväv det

Hänger du med ut och letar upp mörkret? Det ska jag göra idag. Mörkret är inte svårt att upptäcka för det finns överallt. "Och vi får möjligheter var dag att bekämpa det mörker som vi upptäcker, ondskan som omger oss i varje hörn av världen". (Christine Caine)

Möjligheterna är många, jättemånga. Det blir spännande att se vad jag hittar idag. Och när jag hittat mörkret är det bara att leta fram ljus och sprida ut det. "För ljuset är en fara för mörkret och kväver det". (Christine Caine) Någon som vill följa med? Det här ska bli spännande... 

 


Satsa på liv och ljus

Kyrkan behöver sprida mer av liv och ljus. Allhelgonahelgen har passerat med stort fokus på de döda. Framför allt Svenska kyrkan bör ta fram mer av liv, hopp och ljus till människor istället för att göra stora arrangemang med fokus på de döda. Människor utanför kyrkorna är också som galna i att tända ljus och tillbringa ansenlig tid på kyrkogårdarna. Här behöver kyrkan sprida ett budskap om hopp och inte satsa så mycket på att bjuda in till minnesstunder och ljuständningar. Se till att pingsthelgen blir några dagar då det fokuseras på den Helige Ande för det är spännnande grejer. "Vanligt" folk begriper ingenting och Svenska kyrkan ligger ungefär på samma nivå. Pingstkyrkorna är det annorlunda med för de har till och med pingst i samfundsnamnet.

Så berätta om Anden och att den är verksam än idag, inte något förlegat som bara hände en pingstdag för längesen. Jag förstår att staten ville ha bort annandag pingst. För det första förstår de inte anledningen varför vi firar pingst och om de har någon aning om varför vill de säkert tona ner det budskapet. Det kan ju hända saker..... och det skulle vara hemskt. Eller? Därför tycker jag att annandag pingst tas tillbaka som helgdag. Kanske har en ny regering bättre tankar än den som tog bort den. 

 

 


Mina vissnande blommor - vem bryr sig?

Vem bryr sig - om mej och mina vissnande balkongblommor? Bilarna parkerar och körs iväg från parkeringen nedanför balkongen. En människa går in i ett garage, en annan går in i källaren. Vad bryr de sig om mej och mina vissnande balkongblommor.

Nu har jag i alla fall rensat bort alla vissna, torkade blad och blommor. Balkonglådorna har fått stå utan att jag tagit bort något visset under hela hösten. Nu har de blivit lite finare att titta på. Pelargonerna nästan utblommade men finns några knoppar kvar som kan spricka ut. Ringblommorna, som såddes som frö, har varit ganska små i sommar men till hösten har det kommit några stora fina blommor. Konstigt....

Återstår att plantera isär pelargonerna i krukor och ställa inomhus. Om de klarar sig över vintern är en chansning. i fjol dog samtliga innan våren kom. En del av mina vänner lyckas bättre - kanhända har jag också tur den här gången..... Men som sagt, vem bryr sig?

20211106_14105720211106_141041


Nu ska vi njuta av djävlar och monster - Halloween är här

Det onda är aktuellt inför mörkrets högtid - Halloween. Har läst ett kapitel om ondska i en bok av psykologen John White där han bland annat skriver så här. Vi dras till det onda då det finns inbyggt i vår innersta natur och vi har alla ett vilddjur i källaren. Det onda är en lust, ett begär som vi absolut vill ha och som aldrig går att tillfredsställa. Att hänge oss åt det onda gör att det till slut tar kontrollen över oss. Det onda fascinerar oss och vi dras till det med njutbara dallringar av skräck. Det kan verka frånstötande men finns trots det nåt levande och betvingande i det. 

Kan detta vara en orsak till att så många tittar på serier med mord på TV och vid Halloweentiden älskar att klä ut sig till monster, djävlar och häxor, undrar jag. Tror säkert att det förhåller sig på det sättet. Men visst mår man bra av skräck..... Så ta fram vilddjuret ur din källare och gläd dej....på höstens högtidsdag.....


Enkelspåriga kristna och andra med fördomar

Ikväll slogs jag igen av att människor är oerhört konstiga. De har fördomar, förutfattade meningar, anmärker på småsaker som jag inte ens märker. Tanken på dessa människor kom under en gudstjänst jag såg på Youtube. Bland mina vänner och bekanta finns det dom som anmärker på att texten på sångerna inte hörs, mötesledarna har inte bestämt i förväg vad de ska sjunga, det är för stelt och tråkigt och så vidare..... En del kan inte vara med på något sådant här. Att det är ett kristet budskap har ingen betydelse för det är inte den stil de gillar eller är vana vid. 

För mej är detta svårt att förstå - jag kan vara på såväl en katolsk gudstjänst, i svenska kyrkan, i en frikyrka typ Pingst och i ett Livets Ord-sammanhang. Också Hillsong eller andra modernare varianter, om inte det höga ljudet förstör min hörsel för all framtid. Det är bra med variation och vad som passar bra en gång kan vara helt fel en annan gång. Allt beror på humör och omständigheter.

 Men tyvärr verkar jag vara ganska ensam om att trivas i olika sammanhang. Det gör mej både irriterad, arg och ledsen för det finns inte mycket förståelse från mina bekanta för detta. SUCK......

Nu ikväll såg jag ett väckelsemöte på Youtube (vilket hemskt ord va? få av de jag känner skulle sätta sin fot på nåt sånt). Efter en rätt tråkig dag blev jag under denna timme riktigt pigg och inspirerad, bästa stunden på dagen. Men det är ingen idé att dela det med någon. Det gör jag i och för sig här på bloggen, men det är inför en större publik där kanhända någon tycker som jag.

Vill så här på slutet säga att det är både skrämmande och tråkigt att människor är så fruktansvärt enkelspåriga, framförallt kristna som borde tycka att deras tro är viktigare än formerna den presenteras på. Det är inte konstigt att jag tagit avstånd från medlemsskap i någon kyrka då dess medlemmar inte kan tolerera ens andra kristnas gudstjänstformer. RSS

 

Arkiv

2022
 •    Juni
 •    Mars
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 3
  Denna månad: 8
  Totalt: 4674

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se