Blogg

Tid för revolt

Tid att göra revolt - som livet är nu fungerar det inte. Det vill till en total förvandling så man inte blir en marionett styrd av omgivningen. Man behöver bli en rebell. Finns ett jättebra exempel på en rebell, nämligen Jesus. I låten nedan beskrivs en annan sorts rebell. Så nu ska jag iväg och revoltera mot det som inte är bra i min värld. 


Du kommer aldrig att bli normal

Förr trodde jag att det fanns människor typ Medel-Svensson, vanliga tråkiga människor som betecknades som normala. De jobbade, satte sig vid TV:n efter jobbet och satt kvar där hela kvällen. Detta upprepades dag efter dag, efter dag..... Efterhand upptäckte jag att förvånansvärt många var annnorlunda och slutsatsen till sist blev att det finns inga normala människor. Genom en bok jag läst är det precis så det förhåller sig. "De människor du känner kommer aldrig att bli normala. Inte du heller. Alla är konstiga - det är en så gurndläggande insikt att det kanske är bäst att du slår igen boken ett ögonblick och talar om detta för din allra närmaste. Skriver John Ortberg i boken "Alla är normala tills man lär känna dem".

Alla människor är märkta med etiketten "i befintligt skick". De är aningen defekta och du måste ta dem i befintligt skick, skriver Ortberg vidare.  

Vad skönt då att det inte finns några normala människor för hade det funnits så hade de varit så förtvivlat tråkiga. 

 

 


Vänner eller vad?

Har alltid räknat att de människor som jag träffat några gånger de känner jag. Men så är det inte... de flesta människor som jag har kontakt med känner jag egentligen inte. För att känna någon behöver man veta ganska mycket om personen i fråga. Och det är väldigt mycket som jag inte vet om de flesta. Facebook-kontakterna till exempel vet jag en del om, men inte så att jag kan säga att vi känner varandra. Och dessa kallar Facebook för vänner. Det kan man kanske säga men tror att det behövs närmare kontakt för att räkna någon som vän. Är vi i själva verket bara bekanta?

Läste att vi ofta blandar ihop vänner och vänliga människor. Telefonförsäljaren som ringer nämner den han ringer upp vid förnamn, har ett varmt och omtänksamt tonfall och försöker framstå som en vän. Detta ändras snabbt då den som blivit uppringd säger att han inte ska köpa något. Vänligheten finns kvar men han beter sig inte längre som den vän han verkade vara från början. 

 

 

Arkiv

2022
 •    Juni
 •    Mars
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 3
  Denna månad: 8
  Totalt: 4674

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se