Blogg

Tidaholmscafé uppmanar till handling

Fika först - rädda världen sen. Stod det på personalens tröjor på Nohrbergs konditori i Tidaholm. Vad gör man vid en sån uppmaning? En bra början är att hjälpa till att rädda regnskogen. Så det blir att betala in medlemsavgiften till föreningen Rädda regnskog. Dom har projekt i flera länder i Sydamerika bland annat i Colombia där jag tidigare hade fadderbarn och i Ecuador som jag haft mycket kontakt med genom radion. 

Uppmaningen från caféet idag kom väldigt lömpligt då jag ändå skulle bli medlem i nämnda förening. Det går inte att bara prata om att det är så hemskt med allt som händer  - fråga dej om du kan göra något åt det och i så fall gör det.

https://raddaregnskog.se 

 

 


Leta upp mörkret och kväv det

Hänger du med ut och letar upp mörkret? Det ska jag göra idag. Mörkret är inte svårt att upptäcka för det finns överallt. "Och vi får möjligheter var dag att bekämpa det mörker som vi upptäcker, ondskan som omger oss i varje hörn av världen". (Christine Caine)

Möjligheterna är många, jättemånga. Det blir spännande att se vad jag hittar idag. Och när jag hittat mörkret är det bara att leta fram ljus och sprida ut det. "För ljuset är en fara för mörkret och kväver det". (Christine Caine) Någon som vill följa med? Det här ska bli spännande... 

 


Satsa på liv och ljus

Kyrkan behöver sprida mer av liv och ljus. Allhelgonahelgen har passerat med stort fokus på de döda. Framför allt Svenska kyrkan bör ta fram mer av liv, hopp och ljus till människor istället för att göra stora arrangemang med fokus på de döda. Människor utanför kyrkorna är också som galna i att tända ljus och tillbringa ansenlig tid på kyrkogårdarna. Här behöver kyrkan sprida ett budskap om hopp och inte satsa så mycket på att bjuda in till minnesstunder och ljuständningar. Se till att pingsthelgen blir några dagar då det fokuseras på den Helige Ande för det är spännnande grejer. "Vanligt" folk begriper ingenting och Svenska kyrkan ligger ungefär på samma nivå. Pingstkyrkorna är det annorlunda med för de har till och med pingst i samfundsnamnet.

Så berätta om Anden och att den är verksam än idag, inte något förlegat som bara hände en pingstdag för längesen. Jag förstår att staten ville ha bort annandag pingst. För det första förstår de inte anledningen varför vi firar pingst och om de har någon aning om varför vill de säkert tona ner det budskapet. Det kan ju hända saker..... och det skulle vara hemskt. Eller? Därför tycker jag att annandag pingst tas tillbaka som helgdag. Kanske har en ny regering bättre tankar än den som tog bort den. 

 

 


Mina vissnande blommor - vem bryr sig?

Vem bryr sig - om mej och mina vissnande balkongblommor? Bilarna parkerar och körs iväg från parkeringen nedanför balkongen. En människa går in i ett garage, en annan går in i källaren. Vad bryr de sig om mej och mina vissnande balkongblommor.

Nu har jag i alla fall rensat bort alla vissna, torkade blad och blommor. Balkonglådorna har fått stå utan att jag tagit bort något visset under hela hösten. Nu har de blivit lite finare att titta på. Pelargonerna nästan utblommade men finns några knoppar kvar som kan spricka ut. Ringblommorna, som såddes som frö, har varit ganska små i sommar men till hösten har det kommit några stora fina blommor. Konstigt....

Återstår att plantera isär pelargonerna i krukor och ställa inomhus. Om de klarar sig över vintern är en chansning. i fjol dog samtliga innan våren kom. En del av mina vänner lyckas bättre - kanhända har jag också tur den här gången..... Men som sagt, vem bryr sig?

20211106_14105720211106_141041

 

Arkiv

2022
 •    Juni
 •    Mars
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 3
  Denna månad: 8
  Totalt: 4674

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se