Blogg

Enkelspåriga kristna och andra med fördomar

Ikväll slogs jag igen av att människor är oerhört konstiga. De har fördomar, förutfattade meningar, anmärker på småsaker som jag inte ens märker. Tanken på dessa människor kom under en gudstjänst jag såg på Youtube. Bland mina vänner och bekanta finns det dom som anmärker på att texten på sångerna inte hörs, mötesledarna har inte bestämt i förväg vad de ska sjunga, det är för stelt och tråkigt och så vidare..... En del kan inte vara med på något sådant här. Att det är ett kristet budskap har ingen betydelse för det är inte den stil de gillar eller är vana vid. 

För mej är detta svårt att förstå - jag kan vara på såväl en katolsk gudstjänst, i svenska kyrkan, i en frikyrka typ Pingst och i ett Livets Ord-sammanhang. Också Hillsong eller andra modernare varianter, om inte det höga ljudet förstör min hörsel för all framtid. Det är bra med variation och vad som passar bra en gång kan vara helt fel en annan gång. Allt beror på humör och omständigheter.

 Men tyvärr verkar jag vara ganska ensam om att trivas i olika sammanhang. Det gör mej både irriterad, arg och ledsen för det finns inte mycket förståelse från mina bekanta för detta. SUCK......

Nu ikväll såg jag ett väckelsemöte på Youtube (vilket hemskt ord va? få av de jag känner skulle sätta sin fot på nåt sånt). Efter en rätt tråkig dag blev jag under denna timme riktigt pigg och inspirerad, bästa stunden på dagen. Men det är ingen idé att dela det med någon. Det gör jag i och för sig här på bloggen, men det är inför en större publik där kanhända någon tycker som jag.

Vill så här på slutet säga att det är både skrämmande och tråkigt att människor är så fruktansvärt enkelspåriga, framförallt kristna som borde tycka att deras tro är viktigare än formerna den presenteras på. Det är inte konstigt att jag tagit avstånd från medlemsskap i någon kyrka då dess medlemmar inte kan tolerera ens andra kristnas gudstjänstformer. 


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2022
 •    Juni
 •    Mars
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017

   

  Besökare idag: 3
  Denna månad: 8
  Totalt: 4674

   

   

   

  blogglista.se

   

  SvenskaLänkar.com

   

   

  Nettop.se