Ugglenatt

Om mig

Det har efterlysts en närmare presentation och det kanske behövs. Vad vet jag.......... Här kommer den:

Jag = Börje och bor i världens centrum, nämligen Tibro. Har jobbat som freelance-journalist. Främsta intresset är - eller har i varje fall varit under många, många år - dx-ing. Det betyder att jag lyssnar på radio från hela världen via kort-och mellanvåg, ibland även FM.

 Sen är det ju katterna, de mysigaste djur som finns. Men hemma kan jag tyvärr inte ha någon. Jag nöjer mej därför med grannkatterna som är ganska många. Det gillar jag verkligen. Katterna har också bättre vett än vissa grannar av mänsklig sort, katter förstår att de ska hälsa på sina grannar. Titta in i kattgalleriet förresten! (Kommer senare)

Musik är min melodi stod det i en intervju för några år sedan då jag blev "Årets Tibrobo". Nästan all musik går att lyssna på, det är omständigheterna och humöret som avgör. Country, 50-talsrock, dansband, kristen musik, tradjazz och folkmusik tillhör favoritmusiken. Hiphop, rap och opera kan vi stryka. Under kategorin Musik på Bloggen står det en del om grupper och artister. En musiksida finns fortfarande kvar ett tag. 

Föreningsliv är intressant men för att spara pengar har jag gått ur de flesta föreningar som jag var medlem i. Kvar är bara Tibro DX-klubb, Eviga Vågor, Igelkottens Vänner och intresseföreningen för Riseberga bönhus. Mycket roligare att delta i föreningsaktiviteter  än att sitta framför tv:n. Tyvärr har smittorisk för Covid och annat stoppat mitt deltagande till stor del. Tibro DX-klubb har en egen sida här på hemsidan. 

Fågelskådare har jag varit sedan tonåren. Men är för lat att aktivt gå ut i naturen som jag gjorde förr. Det blir mest då fåglarna råkar vara just där jag befinner mej. Då kommer intresset från förr fram igen. Jag gillar sena kvällar och nätter - precis som mina favoritdjur katter,  ugglor och igelkottar.

 Finns ju mer som är intressant i livet än det som jag nämnt. Släktforskning t.ex. som jag plötsligt började med en gång men tyvärr lade av med lika snabbt.

Hallå! mina kusiner och sysslingar. Ni kan höra av er så jag får veta lite vad ni kommit fram till i er forskning. Fast jag har fått massor från en brylling i Halland.

Att resa är roligt men har inte blivit så mycket. Stockholms skärgård och trakterna runt Mora och Orsa är favoritmålen.

Intresset för kultur i olika former har ökat på senare år. Mina skriverier i tidningen om konst och annat har tydligen inverkat. Nä, nu räcker det tror jag. Nu får ni kolla över resten av hemsidan och se vad ni hittar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

 

 
   
   

 

 
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Profilbild

2012-10-28 015 Måns Örebro

Filarkiv - Exempel